Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 1 september 2011

Fruktig pastasallad med räkor

Kramar den sista energin ur mig innan jag ska gå i dvala. Jobbat halvdag idag. Johan hämtade med efter lunch och sen drog vi till barnmorskan. Mätte mage, tog prover och lyssnade på lilla hjärtat. Gick igenom tankar, önskemål och idéer inför förlossningen. Vad ska man tycka och bestämma? Det blir väl som det blir? Sen var det föräldrautbildning. En snabbkurs i hur man blir förälder. Nä, i alla fall förberedande. Tror inte man kan föreställa sig hur livet kommer att se ut om några veckor.

Två visningar, handla, hem och baka kaka inför morgondagens fredagsfika. Sista arbetsdagen på ett tag. Känns väldigt märkligt. Som att gå på semester, fast ändå inte.

Till kvällsmat blev det Pastasallad med räkor och nektarin. Blev supersmaskigt. Såg ett recept och ändrade om det mesta. Som vanligt!

Lancette eller risoni
zucchini
räkor i lake
nektarin
cashewnötter
babyspenat
koriander

Koka pastan. Torr-rosta cashewnötter. Skär zucchini i bitar och fräs i smör. Skär nektariner i bitar. Skölj spenaten. Häll av räkorna.

Blanda i hop allt och dekorera med färsk koriander. Krydda med salt o peppar. Servera med sweet chili sås.

Snabbt, enkelt och gott! Nyttigt och fräscht. Räkor, frukt och pasta är en riktigt god kombo. Pricken över i:et var sweet chilisåsen.
***

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Det måste verkligen vara en märklig känsla, det tar ju ett tag innan du är tillbaka.

Så gott med söt frukt till sältan i räkorna.

Remsan sa...

Mmm, vad fräscht och gott. Frukt och skaldjur brukar vara en trevlig kombination.
Ja, det där med planeradet inför förlossningen är inte lätt. Ingen av mina blev som jag tänkt mig. Första gången hade jag tänkt att jag inte skulle ha epidural utan klara mig med lustgas. Mmhm, visst... Jag bönade om en epidural till slut.
Andra gången bad jag om en så fort vi kom in. Då säger barnmorskan: Men det hinner vi inte. Näe... Milia kikade ut 10 min senare :-)
Hur det än blir, så kommer det gå bra. Det är en så häftig upplevelse. Man är slakare efteråt än vilket annat hårt träningspass som helst (även ett marathon), men kicken man får är otrolig. Hög på hormoner det du ;-)

Charlotta sa...

Snart är det dags, hurra! Första bloggbebisen nästan :=)

Charlotta sa...

Snart är det dags, hurra! Första bloggbebisen nästan :=)

Pernilla sa...

då är det bara slutspurten kvar då, spännande! bjuder du på vänta-på-bebis-fika någon eftermiddag snart då? ;)