Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 12 september 2011

Alkoholfritt alternativ, tack!


Visst ser det gott ut?! En kall öl. Skummar fint och en härlig bärnstensfärg. Men det är ingen vanlig öl. Den är alkoholfri. Och riktigt god med mycket smak.


Nanny State. Fint namn tycker jag. Måste verkligen berömma Systembolaget för deras sortiment på alkoholfritt. Vinet är jag inte så intresserad av. Rött smakar mest saft och vitt kan funka men dumt att chansa. Har smakat ett mousserande rosé som var helt ok. Arc-en-Ciel heter det.

Varje gång jag rotar i alkoholfritt-hyllan hittar jag något nytt. Jag har även provat några goda maltdrycker som inte är lika söta som läsk och lite roligare än mineralvatten. BEO finns i smakerna Apple Green Tea och Blood Orange Hibiscus. I helgen hittade jag en Äppelmust från Maglehem. Ekologiskt odlad och från hemtrakterna var en bonus. Väldigt god!

Så nu är det konkurrens om översta hyllan i kylen. Inte bara öl, mineralvatten, fonder mm. Nä, här finns det ett gott sortiment av alkoholfritt alternativ. Glöm inte det till nästa gång ni bjuder hem någon som är gravid, kör bil eller inte dricker alkohol av andra anledningar.


4 kommentarer:

Moma sa...

Brew Dog gör bra öl, kul att de lyckats med det alkoholfria också!

Matarkivet sa...

Vad bra att de har lite roligare alternativ! När jag jobbade på restaurang hade vi ett alkoholfritt vin men det var knappt drickbart, men det var en del år sedan så det har nog gått framåt sedan dess. Kul!

Mårtenssons kök sa...

Riktigt bra med nya och dessutom goda alternativ till alkoholen!

Karin sa...

I somras hade systemet en alkholfri dryck som heter Fayrouz från Egypten som är jättegod. Smakar lite som öl med äpple. Testa den om det finns kvar!