Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 27 september 2011

Kycklingwok

Förra veckan inspirerades jag av Bara en kaka till - Helena att göra wok. Perfekt rensning av grönsakslådan då det går att variera grönsaker efter smak och tillgång. Gick nästan rakt av efter Helenas recept. Lät kycklingen marinera i marinaden i några timmar vilket gjorde att den smakade mycket. Grönsakerna jag använde var purjolök, röd paprika och morötter. Överstek inte grönsakerna. Ska vara gott tuggmotstånd i dem.


Mynta lät intressant som dekoration men jag tog koriander då jag kunde plocka det i mitt odlingsköksfönster. En klyfta lime och chiliflakes för lite extra piff.


6 kommentarer:

Fru Reija sa...

Det dära såg ju supergott ut !
bra middagstips till denna vecka...
:)

Pernilla sa...

Hej Sofie! Hittade in till din blogg efter du kommenterat hos mig häromsistens - tror det var på Lindas & KarlJohans bröllopsfoton.

Är verkligen imponerad över dina recept och kreativa matlagning. Ska kika in här emellanåt för lite inspiration - här tryter den allt som oftast.

Lycka till med bebben - vem vet, den kanske får samma födelsedag som vår lilla trea :-).

//Pernilla

SusanneSj sa...

Kyckling och grönsaker är bara en så god kombo.

Remsan sa...

I like! Gillar nästan alla wokade rätter. Men det ska finnas krispighet kvar i grönsakerna, precis som du skriver.

Mårtenssons kök sa...

Gott, gott, här är en som verkligen gillar din extra piff på woken:)

Charlotta sa...

Men hallå, nu får bebis se till att titta ut, tycker jag!