Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 24 september 2011

Fredagspizza

I går hade vi bestämt oss för att göra hemmapizza. Vi hade även bestämt oss för att test sån där färdig pizzadeg på rulle med tomatsås med i en liten burk.

Var och handlade med pensionärerna i lugn och ro mitt på dagen. Gissa vad jag glömde?! Jo, pizzadegen. Så typiskt!! Visst fanns tanken att jag skulle göra egen deg och egen tomatsås, inte så mycket jobb. Men orkade verkligen inte. Så när det var som mest folk gav jag mig tillbaka till ICA och köpte min deg. Suck!

Perfekt deg att plocka ut och kavla till lite. Hälla på tomatsås och bre ut. Blev lite inspirerad av en svamppizza som jag hittade i Laga Lätt med massor av svamp, getost, fikon och ruccola. Gjorde en kompromiss då Johan inte är lika förtjust i svamp som jag.

Smörstekte skogschampinjoner i lite hackad vitlök, salt och peppar. På tomatsåsen la vi riven ost, röd paprika i strimlor, halverade plommonkörsbärstomater, svampen, getost i bitar och tunt skivad chorizosalami. Gräddade på 200 grader i en kvart.Serverade pizzan med färska fikon och ruccola. Ruccola till hemmapizza är ett måste. Ojojoj.....vad gott!! Degen får högt betyg och kommer nog absolut att köpa den igen.

12 kommentarer:

Frostrosor sa...

Åh, vilken lyxpizza! Ser ut att vara en 10-poängare i pizzaväg!

Tess sa...

Åh men vad gott det ser ut! :)

Remsan sa...

Oj, så gott! Och vilken fyllning (heter det så förresten?) sedan. Nu var det länge sedan vi åt hemgjord pizza. Får bli det någon dag. Vilket märke var det på ditt pizza-kit?

Erika Skogly sa...

Jisses, så gott!

Sofie sa...

SV: tror att märket på pizzakittet heter Sarah Lee.

tina sa...

Spännande med fikon på pizzan, det måste jag testa! Köpedeg har vi testat ett par ggr, men utan att den gått hem. Vilket märke testade du?

tina sa...

Nu såg jag ju att du redan svarat på den frågan! ;-)

Pernilla sa...

gud vad gott! ruccola är ju så gott på pizza :) nu när jag upptäckt pizzadegen med öl i så kommer jag nog aldrig mer köpa pizzadeg, men den från sarah lee är faktiskt riktigt fin vet jag.

EVELINA - DRIVER FÖRETAG OCH SKRIVER ROMAN! sa...

Wow, ser helt otroligt gott ut!! =D

Matarkivet sa...

Vilken grym pizzatopping! Lägges absolut på minnet :)

Elsalagarmat sa...

Underbart med färska fikon! Men var köper man dem egentligen? Hittar aldrig.

Anonym sa...

Jag har tydligen ett väldigt konstigt smaksinne. Jag avskyr färdig pizzadeg, Sara Lees variant var riktigt äcklig. Tomatsåsen var också oätbar.
Men det är tydligen många som gillar den.
Inget slår en egen pizzadeg med lite durumvete, annars äter jag hellre något annat.

Jag gillar köpta (men inte frysta!) pizzor men i min stad har pizzeriorna väldigt ofta t o m äcklig pizzadeg, smakar unket på något sätt, som degen har surnat. Minst 20 pizzerior och 99% har för dålig kvalitet på råvarorna, det är trist!