Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 17 september 2011

Nytt odlingsprojekt

I senaste numret av ICA´s tidning Buffé hittade jag ett tips om att sätta lite senapsfrön i jord och få fantastiskt goda och peppriga skott. Why not!? Har ju en påse av varje hemma som jag inte vetat vad jag ska göra med. Köpt dem någon gång när jag lagat indisk mat och sen har de blivit liggande.

Två små formar. Lite jord i botten. Gula och bruna senapsfrön. Vattna. Så får vi se vad som finns att skörda om nån vecka. Spännande!! Finns ju otroligt mycket man kan grodda/odla. Odlade ärtskott för ett tag sedan och det var ju hur lätt som helst. Har ni några odlingstips?

Vad blir det av detta?

7 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Det missade jag i nya Buffé, men jag hittade en hel del annat. :)

Vanliga groddar kanske kan vara nåt? Växer ju som tusan och är goda att ha på mackan eller i salladen.

Trevlig helg och grattis till de fem åren!

Kim sa...

Det här borde jag ju testa, har också en del frön liggandes och skräpar sedan just indisk matlagning.
Perfekt med sån kort grodd-tid också, jag som blir så otålig.

Remsan sa...

Så senapsfrön?! Hade jag aldrig hört talas om. Solroskärnor? Har igen aning om hur man gör. Många gillar ju vattenkrasse. Själv har jag svårt för doften. Beror nog på att vi alltid tvingades äta det i hemkunskapen.

Charlotta sa...

Jag ska prova de där ärtskotten du gjorde. För det kan man väl göra typ närsom? Inget krav på att det måste vara vår och soligt...?

Grattis till de fem åren, förresten!

Linda- matstugan sa...

Bra idé du! Läste precis någonstans att skotten från senapsfrön ska vara goda i sallad. Bra miniprojekt såhär på höstkanten:-)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Du får rapportera hur det går, så får jag se om det är något jag ska prova på eller om jag ska hålla mig till att fortsätta misshandla min basilika ;)

oh ja, det var en härlig egodag <3 Hunden var också glad, även om inget går upp mot falukorv som elaka matte inte köper ;)Bättre än linsgryta i alla fall!

Moma sa...

Hahaha, jag tror ingen vill ha mina odlingstips, jag får ju bara gröna tomatkart och falska chilisar!