Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 25 september 2011

Höstsöndag

Vilket fantastiskt höstväder det har varit idag! Man är ju inte den snabbaste i promenadstråket men ville så gärna ut!! Tre timmar har vi promenerat inklusive en liten bänkpaus vid Härlanda Tjärn (pensionärsvarning), utefika på Torps Café och lite shopping på ICA. Termometern visade 21 grader och man blev riktigt varm. Kameran fick följa med för att fota lite härliga höstfärger. Visst är hösten underbar?! I alla fall dagar som dessa.

Känner mig oförskämt pigg i kroppen trots att jag snart gått en vecka över tiden. Får väl erkänna att det trycker, spänner och värker lite ibland. Men jag pinnar på. Hoppades på att det kanske skulle sätta igång det hela. Men inte.

Underbara färger på träden
I går gjorde jag Äppelpaj i mina fina hjärtformade portionsformar. Tror att jag skulle kunna äta äppelpaj varje dag! Skivade äpplen i botten. "Smulet" höftade jag ihop med smör, havregryn, vetemjöl, kanel, kokos och farinsocker. Gräddade på 200 grader i 20 minuter. Till pajen hade vi vaniljglass som fick smälta på den varma pajen.
 

8 kommentarer:

SusanneSj sa...

Vad härligt det låter med tre timmars promenad : )
Här är en till som gillar äpplepaj, mums!

Mårtenssons kök sa...

Underbart, pensionärsvarningen lät ljuvlig, tyckte vi:)

Kanske dags att putsa fönsterna, är det inte det man ska göra för att sätta igång saker och ting? Eller springa (gå) i trappor?

Vi väntar med spänning, och håller tummarna för er!
Ha en riktigt bra vecka,
Mårtenssons

Cupcakesfluffan sa...

Kul. snart är eran lillknodd här :-)

Tant Gul sa...

ja det är verkligen underbart nu. Och vilka goda pajer! de skulle jag gärna äta varje dag..:-)

Hovkonditorn sa...

Ja, äppelpaj är gott! Söta formar du har!

Bullmamman sa...

Javisst är dte gott med äppelpaj, det åt jag igår :)

Matarkivet sa...

Så länge hösten är mild är den underbar! Här är det lika varmt som hos er, så höstkänslan har inte riktigt infunnit sig.

Anonym sa...

Kan du inte skriva hur mycket av vad du har använt till just denna smuldegn? Jag lyckas aldrig få till det men der inte upp ;-)