4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl standardmjölk
3 ägg
300 g rimmat fläsk (jag hade bacon och lite kassler)
1 gul lök
2 svenska äpple (Alice)
1 msk torkad timjan
1 dl valnötter
1 dl hasslenötter
- Blanda vetemjöl och salt med hälften av mjölken och vispa slätt. Vispa ner resten av mjölken och ett ägg i taget.
- Sätt ugnen på 225 grader. Strimla/tärna köttet, skala och klyfta löken, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg allt i en långpanna och blanda med timjan. Stek i ugnen i ca 15 minuter tills äpplena mjuknat och fläsket är stekt.
- Rosta nötterna hela i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.
- Häll smeten över äppelfläskblandningen i långpannan. Strö över nötterna. Grädda i 30 minuter i ugnen.
***
9 kommentarer:
men du får ju inte laga höstig mat! vi håller ju på att lura sommaren att stanna kvar här! är det regn imorgon så vet du vad det beror på ;P
jag kanske ska starta ett eget föräldrakooperativ och ta hand om matbloggsbebisar? det vore nåt! vilken fin mat de skulle få!
Ugnspannkaka är så galet gott! Ska jag göra någon gång i veckan, tror jag. Hoppas att allt är bra med dig och magen, nu börjar det närma sig :=)
Helt klart en förnyelse av fläskpannkaka.Gott!
Mums... ugnspannkaka är ritkigt gott. Själv brukar jag ha i en massa rivna rotfrukter i min. Äpple låter jättesmarrigt.
Så gott med en upphottad ugnspannkaka!
Åh, vilka minnen... Jag måste dessutom ha vitkål till min ugnspannkaka också. Med tanke på hur ruskigt det är utanför fönstret nu, så passar verkligen det här receptet perfekt. :)
Ibland tänker vi lika du och jag, gjorde också ugnspannkaka när någon dag sedan. Jag kan inte ens komma på när jag åt det senast. Men vad jag vet är att den är helt klart underskattad!
Jag brukat göra en liknande pannkaka. Blir sååå gott! Nötterna lyfter verkligen rätten tycker jag.
Härligt gott med äppelpannkaka!
SV. Ja, på med mörka kläder och ut i natten bara, haha ;)
Skicka en kommentar