Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 10 januari 2011

Måndag är en bra dag för nystart

Jag är inte så mycket för dieter. Vill inte heller inte tacka nej till god mat eller en kaka. I dag har jag, liksom 90% av övriga Sveriges befolkning, gjort en nystart. Helgerna är över, vardagen är tillbaka, extrakilona ska bort, tidningarna säljer lösnummer bara genom att skriva "går ner 5 kilo på 5 dagar" på löpet. Nä, jag ska bara ta tag i träningen igen. Planera och äta lite hälsosammare mat och i lite mindre portioner. Ska även försöka att koncentrera alla godsaker till helgerna. Ja, jag ska verkligen försöka eftersom denna julhelgen har känts väldigt slapp och alldeles för mycket godsaker.

I dag drog vi igång med Badminton på jobbet igen. Kändes som alla var taggade. Verkligen skitroligt att göra något nyttigt och roligt med några trevliga kollegor utanför arbetstid.

Till middag blev det en matig sallad med Kamutvete och Bacon. Fräscht, nyttigt och gott!!

ca 3 portioner
4 portioner kokt Kamutvete
1 pkt stekt tärnat bacon (avrunnet på hushållspapper)
1/2 tärnad röd papika
1-2 vitlöksklyftor, hackade
10 cm strimlad purjolök
lättkokt grön sparris i bitar
fryst persilja
2 ägg
1 äpple
grönsallad

Fräs paprika, purjo och vitlök i smör i en stekpanna ca 1 minut, till det blivit lite mjukt. Tillsätt Kamutvete, stekt bacon och persilja. Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Blanda i sparrisen. Krydda med salt och peppar.

Servera med sallad och äpple i klyftor.

Skulle nog varit gott med någon sorts dressing eller sås till. Tex. tjock naturell yoghurt blandat med örtkryddor. Kände mig lagom och behagligt mätt.

****

8 kommentarer:

Remsan sa...

Samma här. Idag var året första träningsdag. Så skönt. Måste få upp konditionen igen innan vårens löpning drar igång.
Jag tycker sällan att jag behöver "hålla igen", det jag tycker om är oftast nyttigt och jag har aldrig något sötsug. Men jag vill träna för att må bra och bli pigg.

Anna sa...

Ja, det är smarrigt. Brukar också köra med yoghurt men det fanns bara någon slajmig variant hemma men detta blev också schysst.

Maten ser supergod ut. Jag hade inte förstått att det var en sån dag idag. Märkte det när jag traskade in på gymmet. Kändes som halva göteborg kom dit samtidigt som jag..
Kram

Mårtenssons kök sa...

Det bästa med sådan här mat är just att man slipper den där tunga, dästa mättnadskänslan.
Ser riktigt gott ut!

Tina´s Mat sa...

Lycka till med nystarten! Själv började jag för en vecka sedan och det har gått sådär :-)

charlotta sa...

hear you sister! hade tänkt gå långa rundor med isbjörnen nu när jag är i skåne men här är så mycket is så det blir väl lite skridskoåkning istället. buhu.

sana sa...

Vilken nyttigt mat! riktigt hälsosam hehe

Vegohimlen sa...

ser perfekt ut

vanilla sky sa...

Ser gott ut! Och perfekt mat när man känner sig lite pluffsig ;) I morgon ska jag oxå komma igång med träningen igen, lovely!