Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 8 januari 2011

Maria 40 år

I går fyllde fina Maria 40 år och bjöd tio tjejer på kalas hemma hos sig. Hade pysslat ihop supergod tapas-buffé och jag åt alldeles för mycket. Men svårt att låta bli!! Till kaffet i finservicen hade hon gjort två stycken tårtor som var "to die for"!!! Underbart goda!! Ja, ni kan ju tänka hur det låter när elva stycken tjejer sitter runt ett bord och äter en massa god mat. En massa "mmmm...." och "ahh...." och "mums".

Vi skålade i bubbel när vi kom och hurrade för jubilaren

Fyllda, gratinerade champinjoner

Given tapas: baconlindade dadlar

Potatistortilla, sallad och serranoskinka

Välfylld tallrik: oliver, serrano, manchego, chiliräkor och en gazpacho i glas bredvid.

...och om möjligt ännu godare Chokladfudgetårta

Ja, det är ju ingen nyhet att Maria är duktig i köket. Allt var såå gott!! Tack Maria för en supertrevlig kväll!

I dag är det lite segt. Känner att vinet flödade igår:). Ute regnar det och vi har svårt att ta oss för något. Kanske blir det en tur till IKEA lite senare...

Ha en skön lördag!

6 kommentarer:

Ovanligt Gott sa...

åh vad mysigt ni ser ut at ha haft det!

Remsan sa...

Vilken middag! Jisses så mycket gott!

Tina´s Mat sa...

Choklad är nog en av mina största laster precis som hos många andra :-)

Jag gillar även hallon men jag byter nog ut dem till jordgubbar istället.

Dessa tårtor måste nog göras till nästa stora middagsbjudning!

Gourmetmorsan Madeléne sa...

Den här tapas-buffén hade jag gärna ätit! Vilken tjej till att fixa. Hon vet vad brudarna vill ha :-) Ser ju hur goott ut som helst!
Kul att Den "Grekiska pytten" gick hem, även hos er:-) Hos oss blev den en klar favorit! Kram Gourmetmorsan

Monika sa...

Åh, herregud vad gott! (Ungefär så kanske det lät vid bordet också;)

Jag älskar plockmat, då får man som lite av mycket.. Perfekt!

Ja, visst är formarna fantastiska. Så söta, perfekta när man vill servera pajer, pannacotta eller vad som helst i portionsformar!

Emma sa...

Åh, gud vad god chokladtårtan verkar!
Jag är en av få som inte vågat mig på att testa dadlar och bacon än. Dadlar är efterrätt för mig så jag har svåt att tänka mig det i mat, men kanske en dag.......För övrigt på tal om mattidningar, ICA-Kuriren. Läste den när jag jobbade på ICA förr och den är överaskande bra.