Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 6 januari 2011

Nygriljerad Julskinka

Vi har bestämt oss för att inte göra något alls idag vilket jag har väldigt svårt för. Så efter att ha kollat lite skidor på TV, försökt lära mig lite mer om min kamera och surfat runt lite på diverse trevliga matbloggar så kom jag på att jag skulle ta och griljera skinkan som legat i kylen sen innan jul.

Varje år så får vi en julkasse på jobbet som innehåller bla. en julskinka. Kassen får vi dagarna innan jul och då jag alltid åker bort över jul så blir den liggande i kylen. Så idag kom jag på att det är hög tid att göra något med den. Den är ju färdigkokt så bara att griljera. Egentligen förstår jag inte varför man griljerar eftersom man ändå skär bort fettet när man äter den, men det ska ju göras.

Griljering
1 ägg
1 msk grov julsenap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
0,5 dl ströbröd

Blanda ägg, senap och socker och bred över hela skinkan. Strö ströbrödet över. Griljera på 225 grader i ca 20 minuter.

Nygriljerad varm skinka är ju så gott så jag var tvungen att ta en skiva på en vörtbrödssmörgås. Brödet bakade jag ju innan jul och har legat i frysen och gottat till sig. Självklart en rejäl klick julsenap på skinkan. MUMS!!

Resten av skinkan kommer att bli smörgåspålägg och bitar i frysen att göra diverse maträtter av framöver. Har ni några bra tips på vad ni gör med överbliven julskinka så tipsa gärna. Länka gärna om ni bloggat om det! TACK!!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Läste i min Bonniers stor kokbok att fettet skulle skäras bort innan griljeringen..?! :) Har gjort dom du tidigare å liksom undrat vad det skulle va bra för. I år åkte fettet väck så vi åt griljeringen för första gången. :D

Cupcakesfluffan sa...

Brukar också försöka skära bort så mycket fett som möjligt innan jag griljerar den, överbliven skinka brukar jag använda på pizzan,i pyttipannan,i ost och skinkpaj, pastasåsen, gratänger