Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 4 januari 2011

En bit på vägen....Omelett!!

Vad är bäst egentligen?! När det är -10 grader kallt och snön ligger fint eller när det är nollgradigt, vinden viner och snön piskar i ansiktet och slaskar runt fötterna?! Ja, den senaste varianten har kommit till Göteborg idag och verkar stanna en vecka. Nä, vädret var mycket bättre förra året! Fördelen med detta vädret är att det kanske smälter undan lite snö och isfläckar från cykelbanan så jag kan börja cykla igen!!

I dag åkte jag in till stan efter jobbet och klippte mig. Tänka sig att man kan klippa långt!! Jag har en fantastisk frisör! Till sommaren ska jag vara långhårig....eller ja, en bit på väg i alla fall:).

Hade en tanke på att ta en sväng på stan men blev snabbt trött på att klafsa runt i tråk-vädret, så jag åkte hem, med ett stopp på ICA. I morgon är det ju helg igen och då måste man ju äta något gott. Vi jobbar hela dagen och har inte planerat att fira trettondagsafton på något speciellt sätt. Men lite god mat måste man ha. Så ikväll har jag handlar och förberett. Med inspiration från en annan matbloggare. Bilder och recept kommer när det är uppätet.

I kväll blev det Svampomelett med en god sallad. Lite nyttigt och väldigt gott! Massor av skivade champinjoner frästa i smör och finhackad vitlök.

Blanda ägg med en skvätt grädde, salt och peppar lätt. Häll över svampen och rör med en gaffel så det rinner ner äggblandning hela tiden. Omeletten ska vara krämig på ytan och fast i botten.

Riv parmesanost och dra några varv med pepparkvarnen över. Servera med en god sallad. Jag hade maché, spenat, ruccola, tomat, paprika och morot. Ovanpå ringlade jag en god olivolja, balsamglaze, salt och peppar.

Det har varit lite skönt att komma igång igen efter långledighet men man blir trött. Så i kväll ska jag försöka gå och lägga mig i tid.

Önskar alla en trevlig trettondagshelg med mycket god mat!

7 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Jag har faktiskt aldrig gjort omelett... kanske på tiden att prova. :-)

charlotta sa...

jag älskar omelett! perfekt kvällsmat. tyvärr är inte calle någon stor fan så det blir inte att vi äter det så ofta. buhu.

Remsan sa...

Jag är omelettmissbrukare i perioder. Jag tycker det är perfekt lunch och även kvällsmat. Bara slänga i lite vad man tycker.
Och jag som tycker du är så fin i håret!

vanilla sky sa...

Omelett är en lite bortglömd rätt hos oss... Men så gott och smidigt:) Ska nog göra en och ta med till lunch i morgon!

Jessi sa...

Gud vilken musig middag! :)

Cupcakesfluffan sa...

Ser ju så gott ut

Kryddburken sa...

Hej Sofie!!
Vet du gumman, du e på 15:e plats bland alla kommentatorer på Kryddburken, med hela 126 kommentarer! Det är inte fy skam!! Och jag blir lika glad varje gång jag ser ditt namn för du är ju en "kändis" för mig! Stor kram och god fortsättning på nya årets önskar jag dig!