Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 27 januari 2011

Indiska Lammjärpar

I går gjorde jag något riktigt gott! Receptet hittade jag i Allt om Mat nr 2/11. Vi fortsätter på veckans indiska tema med Indiska Lammjärpar. Gillar ni lamm och indiska smaker så testa detta! Ni kommer verkligen gilla det!

4 portioner

1 rödlök
1 frp gröna kokta linser (380g)
400 g lammfärs
2 msk + 2 msk konc kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 msk + 1 msk garam masala
2 burkar körsbärstomater (eller krossade tomater) á 400g
70 g babyspenat
  • Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.
  • Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen.
  • Stek järparna runt om i en stekpanna i ca 3 minuter. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blivit mjuk. Strö över 1 msk garam masala och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra i ca 10 minuter.
  • Rör ner linser och spenat och låt koka upp.
I receptet står att man kan servera med ris eller couscous. Jag kokte Moughrabieh till, som är en stor cous cous. Både jag och Johan tyckte det var överflödigt och det räckte med sås och järpar. Linserna blev som ett tillbehör. Förvånad över att Johan gillade det så mycket trots att det var linser i. Supergod maträtt kan jag säga även nu när jag ätit den både i går kväll, till lunch och i kväll!:) Så blir det ibland.... Ett gott betyg!

***

5 kommentarer:

tina sa...

Indiska lammjärmar låter mumsfillibaba! :-)

Remsan sa...

Allt låter som musik imina öron. Lamm... Indiskt... Såå gott!

charlotta sa...

jag tyckte jag läste något om coctailtomater i någon kommentar...? (vissel, vissel)

hoppas ni får en fin helg! (halv-sju-hos-oss närmar sig!)

Vegohimlen sa...

mmmm...låter nyttigt också

Helena sa...

Lammjärpar låter ju superseriöst! Och gott! Jag vill också!