4 portioner
1 rödlök
1 frp gröna kokta linser (380g)
400 g lammfärs
2 msk + 2 msk konc kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 msk + 1 msk garam masala
2 burkar körsbärstomater (eller krossade tomater) á 400g
70 g babyspenat
- Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.
- Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen.
- Stek järparna runt om i en stekpanna i ca 3 minuter. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blivit mjuk. Strö över 1 msk garam masala och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra i ca 10 minuter.
- Rör ner linser och spenat och låt koka upp.
***
5 kommentarer:
Indiska lammjärmar låter mumsfillibaba! :-)
Allt låter som musik imina öron. Lamm... Indiskt... Såå gott!
jag tyckte jag läste något om coctailtomater i någon kommentar...? (vissel, vissel)
hoppas ni får en fin helg! (halv-sju-hos-oss närmar sig!)
mmmm...låter nyttigt också
Lammjärpar låter ju superseriöst! Och gott! Jag vill också!
Skicka en kommentar