Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 23 januari 2011

Dagens Fynd

Det har varit en ganska produktiv söndag. Tvättat, städat, promenerat, varit på visning, bakat bröd och pysslat om hemmet lite. Jag slängde ut de vissnade Amaryllisarna och behövde nya fina blommer så körde en sväng till Blomsterlandet. När jag ändå var i krokarna gjorde jag ett besök på Nordik som är en gigantisk inredningsbutik. Förutom möbler har de mycket inredningsprylar från bla Rice, Cult och Himla. De hade slutspurtsrea på massor av varor med 75% på ordinarie pris. Me like!! Så jag köpte några grejer från Cult. Det ni ser på bilden gav jag 133 kronor för. Det tycker jag är lagom. När jag kom hem med blommor och fynd hade Johan redan städat heeeela lägenheten och jag behövde bara pynta lite med mina köp.

Då jag slapp städa blev det brödbak istället. Hittade receptet på Filibabba. Ett gott och enkelt bröd utan krusiduller. I brist på rågmjöl tog jag grahamsmjöl istället. Kesella bytte jag mot grekisk yoghurt.

2 bröd

50g Jäst
5 dl fingerljummet Vatten
2,5 dl grekisk yoghurt
1 dl Mörk Sirap
1 msk Salt
2 dl Havregryn
5 dl grahamsmjöl
ca 8-10 dl Vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, yoghurt, sirap och salt. Rör i havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Forma till limpor och lägg i smorda brödformar. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 40 min.

Så, nu har vi bröd för denna veckan. Plus ett i frysen. Nu ska jag lägga mig ner i soffan och titta på någon halvbra romantisk komedi.
***

6 kommentarer:

Remsan sa...

Åh, det låter som en rea jag skulle varit på!!! Vad en massa mer gott ni ätit i helgen. Och druckit...

Erika Skogly sa...

Det är så roligt att fynda! Ha en trevlig vecka!

charlotta sa...

vilka fina grejer du har fyndat, jag älskar cult design! vart ligger nordik någonstans? är det den som finns ute i partille typ?

Mårtenssons kök sa...

Sådana reor är de absolut bästa. Gav Ankis syrra en jättefint diskset från Cult i julklapp, lite sugen på ett till oss oxå...

Pernilla sa...

jag undrar också som charlotta var den här lilla butiken ligger? med följdfrågan, varför tog du inte med dig dina matbloggskompisar dit? ;)

vart var p3-guld förra året? för jag var på den för två år sen och då var den ju i scandinavium och det var ju ännu större, och alldeles för stort. man såg bara håkan som ett litet streck på scenen. helt hopplöst!

Michael sa...

Precis... varför fick inte blogg-klubben en inbjudan? ska ha detta i åtanke inför "18.30". läste inlägget om fernet, hua. Vi har en kompis som alltid kallats Frk Fernet, hon introducerade och försökte hitta balansen mellan lycka och lucka. Vi ses. Michael