Då jag slapp städa blev det brödbak istället. Hittade receptet på Filibabba. Ett gott och enkelt bröd utan krusiduller. I brist på rågmjöl tog jag grahamsmjöl istället. Kesella bytte jag mot grekisk yoghurt.
2 bröd
50g Jäst
5 dl fingerljummet Vatten
2,5 dl grekisk yoghurt
1 dl Mörk Sirap
1 msk Salt
2 dl Havregryn
5 dl grahamsmjöl
ca 8-10 dl Vetemjöl
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, yoghurt, sirap och salt. Rör i havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Forma till limpor och lägg i smorda brödformar. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 40 min.
Så, nu har vi bröd för denna veckan. Plus ett i frysen. Nu ska jag lägga mig ner i soffan och titta på någon halvbra romantisk komedi.
***
6 kommentarer:
Åh, det låter som en rea jag skulle varit på!!! Vad en massa mer gott ni ätit i helgen. Och druckit...
Det är så roligt att fynda! Ha en trevlig vecka!
vilka fina grejer du har fyndat, jag älskar cult design! vart ligger nordik någonstans? är det den som finns ute i partille typ?
Sådana reor är de absolut bästa. Gav Ankis syrra en jättefint diskset från Cult i julklapp, lite sugen på ett till oss oxå...
jag undrar också som charlotta var den här lilla butiken ligger? med följdfrågan, varför tog du inte med dig dina matbloggskompisar dit? ;)
vart var p3-guld förra året? för jag var på den för två år sen och då var den ju i scandinavium och det var ju ännu större, och alldeles för stort. man såg bara håkan som ett litet streck på scenen. helt hopplöst!
Precis... varför fick inte blogg-klubben en inbjudan? ska ha detta i åtanke inför "18.30". läste inlägget om fernet, hua. Vi har en kompis som alltid kallats Frk Fernet, hon introducerade och försökte hitta balansen mellan lycka och lucka. Vi ses. Michael
Skicka en kommentar