Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 31 december 2010

Året som gått!

Ja, nu är det inte många timmar kvar av 2010 och dags att sammanfatta. Innan jag började titta igenom min bildhög tyckte jag inte att det känns som det hänt något speciellt detta året. Men ett år är långt och man hinner med mycket.

I januari började den långa vintern. Matlagningen bestod av soppor och grytor. Under ett besök av mamma och pappa så gjorde jag en Bouf Bourgignon som blev fantastiskt god.

I Februari åkte jag med mina underbara vänner till de Värmländska skogarna för att gå på Rally. Det var över -20 grader när vi kom ut i skogen men vi hade värme med oss. Varma kläder, glatt humör, korvgrillning och flytande värme.

Vintern var lång och det blev några vinterpromenader i Mars i Delsjöområdet. Soppa utomhus vid Bertilssons stuga.
Jag, syrran och härliga syskonbarnen tog en tur på Härlanda tjärn som låg frusen. Fikade på Krabbelurer. Mums!

I April åkte vi till Rom och firade Johans födelsedag. God mat, mycket kultur och mycket promenerande.
Vintern var över och sommaren kom under en dag i Maj. Just den dagen var det Göteborgsvarvet. Puh...vad varmt det var. Folk föll som käglor längs banan men jag tog mig i mål. Tiden blev ointressant...

Första helgen i Juni har det blivit tradition att åka till Resö och bo i Johans föräldrars husvagn. Vi brukar ha tur med vädret. I år var det inte supervarmt men solen sken. Blev ett par kalla dopp och en tur med båten.

midsommar var vi i stugan i med familjen Yngsjö. Jag tror minsann det var det finaste midsommarvädret så länge jag kan minnas. Vi grillade, badade och myste. Ruben och vi andra grillade Marshmallows.

I Juli hade vi semester. Vi packade tält, stormkök, badkläder och regnkläder och drog några dagar på bilsemester till Danmark och Tyskland. God mat, härligt landskap och växlande väder.


Jag var en vecka i stugan och Johan jobbade. Vi grillade och åt en massa gott. Bland annat en Marängtårta med massor av färska bär.

Många härliga lata dagar med familjen och härliga dagar på stranden, både dagtid och kvällstid.

Sista helgen i Juli var vi på ett vackert bröllop i Småland. Hanna och Eskil sa JAAAA!!!

I Augusti var det Kalas i stan med mycket god mat.

Vi sprang Midnattsloppet...

I September fyllde lillebror 30 år som han firade med stor fest med god mat och bra fest. Han och sambon buggade loss på dansgolvet på småtimmarna...

Jag och Johan firade fyra härliga år tillsammans. Johan bjöd på middag hemma. Vilken lyx!

Vi åkte till Sardinien och förlängde sommaren. En resa som jag verkligen kan rekommendera till alla. God mat, härligt klimat och fantastiskt landskap.

En kräftskiva hann vi med hos Carina. Kräftor, dip, sallad och Västerbottenpaj.

I Oktober var det härliga höstdagar. En lördagseftermiddag åkte vi till Amundön och strosade runt.
I November var det Fars dag och Mårten Gås. Jag tog en helg i skåne och firade detta. Dock åt vi kalkon istället för gås men hade klassiska tillbehör som rödkål, brysselkål, brunsås och gelé.

December månad avslutade vi med en helg i Köpenhamn. God mat, kallt och shopping. Hälsade på Sjöjungfrun och drack en massa god öl.


Så. Då var året summerat! Vill önska alla kära bloggläsare GOTT NYTT ÅR med många nya matupplevelser, resor och upptåg. Jag hoppas på ett händelserikt 2011! Hoppas alla får en trevlig och god kväll och slipper huvudvärk i morgon...

6 kommentarer:

Pernilla sa...

verkar som att ni kom hem från köpenhamn ordentligt, härligt :)

vilket fint matår du har haft! eller ja, det verkar ha varit ett fint år överhuvudtaget ju, inte bara maten utan allt runtomkring också förstås. man hinner med mer än man tror fastän tiden går så fort :)

GOTT NYTT ÅR till dig och johan!

Remsan sa...

En sådan fin sammanställning av året. Gott Nytt År! Vi ses 2011!

Cupcakesfluffan sa...

Vilken härlig krönika

Gott Nytt År

Mor Mona sa...

Önskar Dig Ett Gott Nytt Mat och Bloggar År! Där Du finns är det alltid festmat. När du öppnar kylskåpet hemma hos oss går du igång direkt, bara möjligheter. Lycklig Johan som är sambo till Dig. Önskar Er Båda, Dig och Johan, Ett Lyckans År 2011

Ovanligt Gott sa...

Gott Nytt år!!
Vi kickar igång Nyttigt på Ovanligtgott!!

http://www.ovanligtgott.se/2011/01/lacker-morot-fetadipp.html

Cecilia sa...

Vad trevlig med en årssammanfattning.

Önskar dig ett fint 2011!