Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 29 december 2010

Det är kallt i Köpenhamn också!

I går kom vi till Köpenhamn. Tågen var självklart försenade från båda håll men var snabbt glömt när vi checkade in på ett varmt och skönt hotell.

Snart var vi ute i kylan igen och tog en promenad till Nyhavn för sen lunch på Skipperkroen. Självklart öl o snaps!! Tuborg Julbrygd. Så gott!!

Tog vars en dansk lunchtallrik med Rostbiff, höns i curry och panerad fisk med remouladsås. Så gott!!

Skipperkroen i Nyhavn

En värmande öl på Café Norden på Ströget


När affärerna stängt tog vi en tur på Tivoli. Bitande kallt men så vackert med alla lampor och restauranger. Blev en värmande Lumumba med äppelskivor.

Nu ska vi ta en frukost på stan, hälsa på Havsfruen och shoppa loss på Ströget! Ha en bra dag!

8 kommentarer:

Nina Sommar sa...

Vilka fina bilder!

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad härligt med en lite semestertripp: :-)
Skönt att tågen gick, även om de var försenade.

Pernilla sa...

det ser helt fantastiskt mysigt ut!

såg att du kom fram till skåne och sedan vidare till köpenhamn också, sen verkar ju det där med förseningarna helt enkelt någonting man får ta om man ska åka tåg på vintern i det här landet... konstigt nog.

ha det fortsatt fint i köpenhamn och hoppas ni får komma hem ordentligt också! själv var jag bara en halvtimme försenad till gbg igår, kändes ju som rena solskenshistorian jämfört med de 7 timmarna när jag skulle åt andra hållet ;)

Mårtenssons kök sa...

Hmm hmm hmm, har väldigt svårt att läsa din blogg just nu, antingen är det våra linser som det är fel på eller så är det något annat... :)

Ha det fortsatt gött!

charlotta sa...

jag ÄLSKAR remouladsås. skulle kunna äta det med sked! (men det gör jag inte...)

fortsätt njuta ordentligt!

Gourmetmorsan Madeléne sa...

Det här ser ju inte alls dumt ut :-) Hade gärna slagit mig ner för den där fisken med remouladsås! Ha ett härligt nyårsfirande! Kram Gourmetmorsan

Remsan sa...

Åh, så mysigt. Och fint. Man står lätt ut med lite kyla när det är så vackert i mörkret ned alla lampor. Och mat och dryck dessutom. Tycker dessutom du är väldigt snygg i håret!
Som nyårs dessert kanske du kan satsa på någon frusen dessert. Är lätt att ta med sig nu när det är så kallt. Nästan alla frysta "tårtor" går även att göra i portionsformar om man tycker det är trevligare till nyår. Eller skär man upp och dekorerar bitarna. Men med fin fantasi när det gäller mat tvekar jag inte på att du klurar ut något.
Gott nytt år!

Erika Skogly sa...

Oj så lyxigt och trevligt! Gott slut!