Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 19 december 2010

Mycket glögg blir det...

I år har jag druckit mängder av glögg känns det som. Ja, jag har i alla fall druckit väldigt många olika sorters glögg. Saffransglögg, lakritsglögg, chokladglögg, romglögg, alkoholfri glögg, glögg från koncentrat, lingonglögg..... Både jag och Johan har dragit slutsatsen att vanlig hederlig Blossa vinglögg är den absolut godaste. Lagom stark och smakar bara glögg!!

I går, efter en tur på stan, tog vi en liten julfika när vi kom hem. Drack Chokladglögg, som var alldeles för stark och inte smakade choklad. Vi fikade på Saffransbiscotti, Pepparkakstryffel, Pepparkakor med smak av citrus och Fudge från Liseberg.

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Helt klart håller vi med er, den vanliga vinglöggen slår de smaksatta med hästlängder.
Mysigt med julfika efter en tur på stan.

Remsan sa...

Min nya favorit är den vita starkvinsglöggen. Jag tycker många gånger de röda är så söta. Det är roligt att testa lite olika smaker.

charlotta sa...

nästa år får ni göra egen glögg så har ni ännu en till samlingen :)

ska bli så härligt att komma hem till skåne över jul! vi åker ner på torsdag förmiddag, hurra! och nja, björket lämnar jag åt sitt öde tror jag. ska ni ut någon annanstans eller ni kör hemmakväll? jag funderar på om jag och callen ska gå på bio, det var längesedan!

MÅ Gott sa...

Blossas saffransglögg föll mig inte riktigt i smaken, men jag har fått lakritsglöggen rekommenderad för mig, men inte testat den ännu.
Jag tycker förstås att vår egen lingonglögg är den allra godaste! ;)

vanilla sky sa...

Vörtbröd är bara såååå jul! Underbar doft och underbar smak. I love it!

Växelhäxan från norrland sa...

Vi ha prövat grythyttans skogsglögg och den va riktigt god. Saffransglöggen va en besvikelse tycker jag smaka för lite..