Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 8 december 2010

Det står en gris på gatan utanför...

Ja, det var så ett par med barnvagn på Malmös gator i går beskrev hur vi skulle hitta till Restaurang Bastard. Men det stod ingen gris på gatan men väl i fönstret och på skylten.

I går drog jag och min kollega till Malmö för ett eftermiddagsmöte med kollegor från lite här o var i landet. På kvällen gick vi till Restaurang Bastard och käkade. Jag hade bara hört namnet på den krog som tydligen är väldigt hipp o poppis för tillfället. Redan i dörren mötte vi ett gäng som fick vända då de inte bokat bord.

Då vi var ett gäng på 10 personer hade de förbokat en meny åt oss. Spännande tyckte jag. Till förrätt bars det in ett gäng med rejäla träplankor fulla med skinka, korvar, paté mm som vi satt och mumsade på tillsammans med ett smaskigt hembakt bröd. En rejäl förrätt.

Till varmrätt fick vi Confitkokt Anka med en puylinsgryta med madeiravin, morötter, stjälkselleri mm. Till det drack vi ett fantastiskt gott spanskt rött vin från Spanien. God mat och gott vin = himmelriket.

Egentligen ganska mätt men in kom ett kryddbröd, typ kavring, och grönmögelost. Och sen kom även en söt dessert. En kaka som såg ut som såg ut som en bit sockerkaka. Pudding dränkt i alkohol med en underbar kolasås och en kula vaniljglass till. PROPPMÄTT!!!

Kameran glömde jag hemma och svårt att beskriva en speciell matupplevelse med ord. Lokalen var långsmal, bullrig med en stor rund bar i mitten som man kunde sitta runt och äta eller dricka. Foton på väggarna skvallrade om att det varit Systembolag i lokalen på 50-talet. Man skulle även kunna gissa på slakteri eller apotek.

Är ni i Malmö och ska gå ut och äta så kan jag rekommendera detta ställe. Men boka bord!! Ni hittar Bastard på Mäster Johansgatan 11.

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Kanon! En restaurang som även vi utan bil (tågresenärer) kan besöka, glada blir vi!

Torsk på Lax sa...

Spanskt vin från Spanien! Inte illa =) Måste oxå dra med mig ett gäng köttätare och testa Bastard någon gång.

prickelina sa...

Är det gamla Louisianna mån tro? Hur var prisklassen?

Torsk på Lax sa...

Innan det var Bastard hette det Svea Bar och Bistro

Remsan sa...

Kikade in på deras bildgalleri. Verkar vara ett annorlunda ställe. Sånt är alltid kul.

prickelina sa...

Ja det stämmer nog, det har varit en krog emellan innan det var louisianna... Saknar fortfarande deras cajun kyckling med lime och vitlökssås. Ingen bloggare som har nått sånt recept? :-))