Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 8 december 2010

Oliver i ett paket

I dag hämtade jag ut ett stort paket med en liten burk Gröna Amfissaoliver från Kung Markatta i. Och vilka oliver! Vissa oliver kan jag tycka är mindre goda. Dessa var underbart goda och jag har nästan ätit upp halva burken redan.

"Gröna Amfissaoliver, odlade och handplockade på kullarna runt Delfi - den legendariska hemorten för de antika grekernas orakel. I sin form är dessa oliver mer runda än ovala. De har en naturligt fyllig och fruktig olivsmak som gör dem till en fin kontrast till tex. smakrika och starka ostar." (från Kung Markattas info-brev)


Saftiga och smakrika med en kärna som lätt lossnade från köttet när man tuggade på dem. Ekologiska och opastöriserade oliver tillredda med en unik metod där inga konserveringsmedel behövs. Spring i väg och köp! Kostar ca 35 kronor för 205g.

Tillägg: Och nej! Kung Markatta betalar mig inte för att "göra reklam" på min sida. De lottade ut oliver på Facebook och jag blev en lycklig vinnare. Tycker det är roligt att prova nya produkter som man kanske inte köpt i vanliga fall. Jag är inte köpt!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad betalar Markatta för att göra reklam på din sida?

charlotta sa...

vad är det för jävla pucko som kommenterat här ovanför? anonymt dessutom.

jag tycker oliverna ser grymma ut! så det så.

Torsk på Lax sa...

Håller med ovan, ser grymt goda ut!

Remsan sa...

Ja, men även om det var så att du fick betalt hade det varit fel? Att få betalt för att testa något är det fel?
Ja ja... oliver älskar jag i nästan alla former. Har dock inte testat Kung Markattas

Filippa H. sa...

ÅH vad gott - jag älskar oliver! Som godis :)

Lisa sa...

Så jäkla idiotisk kommentar.
Å jag håller med remsan, vad hade det spelat för roll?! Det är väl bara positivt om du hade fått lite betalt. :D

Helena Ljunggren sa...

"riktiga" oliver är så goda. MIn svärmor brukar ta med sig från frankrike när de kommer hem några gånger om året. Helt makalöst goda. De har egna oliver i trädgården. Så gott :D

Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights

Pernilla sa...

vilken himla tönt-kommentar. du får väl skriva om vad du vill vare sig du får betalt för det eller ej. hmpf. folk!

jag tycker du verkar ha haft det himla fint på restaurangen i malmö också, så du överlevde nog utan snapsprovning. snaps är ju inte så himla gott ändå, men sällskapet var fint så nästa gång får du också joina tycker jag :)

Anna sa...

Älskar att provocera lite Siz :)