Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 4 december 2010

Med längtan till Medelhavet....

Det är fortfarande kallt ute men ser ut att kunna bli mildare redan imorrn. Ser inte alls fram emot slask. Mycket mer julstämning när det är snö och kallt tycker jag.

Till fredagsmys blev det Medelhavsinspirerad mat. Inspirationen hittade jag på ICA´s hemsida och hos Viktoria på Matplatsen. En kycklingfilé med grönsaks- och Mozzarellatäcke samt en medelhavsgratäng. Riktigt gott!!

Medelhavsgratäng
4 potatisar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 zucchini
2 tomater
3 msk olivolja
torkad oregano och timjan
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka vitlöken och blanda med kryddorna och olivoljan. Skala och skiva potatisen. Skiva rödlök, paprika och zuccini. Blanda alla grönsaker förutom tomaten med oljeblandningen. Varva i en ugnsfast form med skivad tomat. Grädda i ugnen i ca 40 minuter eller tills grönsakerna, framförallt potatisen, är mjuk.


Kycklingfilé med Italienskt täcke
2 st kycklingfileér
smör att steka i
salt och peppar

1 st boll mozzarella
1/2 kruka basilika
en "näve" valnötter
1 stor grillad paprika på burk
1 st vitlöksklyftor
salt och peppar

Bryn kycklingfiléerna i smör så de får färg. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Hacka vitlök. Tärna den grillad paprikan och mozzarellan. Strimla basilikabladen. Hacka nötterna. Blanda ihop och lägg som ett täcke över kycklingen. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller till kycklingen är klar. Servera med Medelhavsgratängen.

Riktigt gott!! Självklart hade vi ett vitt Italienskt vin till. Manifesto heter det och passade perfekt till!

Trevlig lördag!

2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Såg oxå detta receptet hos Victoria och tyckte det lät smarrigt. Får kanske ta och prova någon dag.

Hoppas verkligen inte det blir milt nu när vi fått så enormt med snö, herrejisses det lär ju bli översvämning hos oss då....

Ha en fortsatt skön helg.

vanilla sky sa...

Ser alldeles underbart gott ut! Och väldigt fina bilder! Det vattnas i munnen :)