Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 12 december 2010

Jul på Liseberg

Tredje advent. -7 grader iskallt! Men soligt och fint. Tog en tur till nya XXL i Sisjön. Gigantisk sportbutik som verkligen har allt!! Men vem köper allt?! Ja, en liten påse åkte jag med därifrån. Men annars kan man köpa allt från jaktgevär till skidutrustning.

Äntligen tog vi oss en sväng till Liseberg. En klassiker att gå på varje år. Visst är det mysigt men inte så mycket nytt längre. Spelade bort lite pengar utan att vinna något. Köpte en rökt korv med smak av päroncognac och vitlök, en julsenap och självklart lite fudge.

Renarna låg och vilade och verkade inte bry sig om allt folk som tittade på dem.

Många lampor som lyser i skymningen.

Man måste äta Souvas. Skitkallt att behöva ta av sig vantarna. Tyvärr var den inte lika god som vanligt. De hade skippat lingonsylten och portionen kändes mindre.

Rökt renkött med sallad och vitlökssås.

Även om vi var väl påpälsade med underställ, vantar, mössa, halsduk och varma skor var det svinkallt. Tyvärr orkade vi inte stanna tills Lotta och Luciakröningen skulle vara på stora scenen. Ja, vi får väl gå dit nästa år igen...

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Fy sjutton så kallt! Vi börjar oxå närma oss era grader, hugaligen... Man kan inte pälsa på sej tillräckligt för att hålla värmen, känns det som.

Ovanligt Gott sa...

Låter både mysigt och kallt.
Renkött...gott gott

// Kamila

MÅ Gott sa...

He, he, vi har minus 20°. :)

Jag skulle vilja gå på Liseberg i juletid någon gång, men vi åker ju inte till Göteborg över dagen direkt.

/Åsa

Johanna sa...

Liseberg skulle va kul o besöka under juletid, får nog planera in nästa år för lite shopping & mys.
Ser gott ut det dära.
Ska nu fortsätta o läsa dina inlägg ser att jag missat en hel del.. :)
Ha de bra.

Erka Perka sa...

Å, nu längtar jag till Götlaborg! Brukar åka ditt varje år så här års, antingen över jul eller nyår, men i år kommer vi åka hem efter jul i Skåne och fira nyår här i Sthlm istället. Hälsa alla goa gubbar från mig! :-) Jag får hålla mig till februari då nästa tripp till Götet är inplanerad.

tina sa...

Åh, jag kan verkligen sakna Lisebergs julmarknad. Så vacker att ha i krokarna...