Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 2 december 2010

Pepparkakstryffel med tranbär

Nu får det snart vara nog!! December har precis börjat och jag har redan gjort massa olika sorters julgodis. Men gäller att passa på medan lusten och orken finns. För ju närmre jul vi kommer ju mindre känns det som man hinner och har lust till.

I går experimenterade jag lite med ett tryffelrecept som jag smaksatte med pepparkakskryddor. Eftersom jag är lite lat så spritsade jag ut dem i formar istället för att rulla bollar. Blev ganska fint tycker jag. Hjärtformarna har jag hittat på Åhléns.

1,5 dl vispgrädde
75 g florsocker
40 g smör
150 g mörk choklad
1 tsk pepparkakskryddor
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen kanel
torkade tranbär

Blanda grädde och florsocker i en kastrull. Koka upp och vispa så sockret löser sig. Tillsätt smör och choklad och låt det smälta i gräddblandningen. Rör då och då. Tillsätt kryddor efter smak. Låt svalna och spritsa upp i formarna. Tryck i ett torkat tranbär.
Altenativ: Låt kallna helt i kylen och rulla bollar som därefter rullas i kakao.



I kväll ska jag på spännande upptåg. Kameran är med och rapport kommer!!:)

6 kommentarer:

charlotta sa...

hey!

det var kul att träffas igår! hoppas bion imorgon blir bra, nu åker vi snart mot köpenhamn. tjohoo!

kram!

Erika Skogly sa...

Hjärtformarna var ju hur gulliga som helst!

http://smaskelismaskens.blogspot.com/

Nina Sommar sa...

Bra tips att spritsa istället för att rulla. Den idén stjäl jag direkt. Formarna är verkligen fina.

ensmakavkarin sa...

Spritsa blev himla snyggt tycker jag! Jag gjorde lakritskola med flingsalt igår. En riktig höjdare! :-)

Daniella - BakeCake sa...

Åh så gott!

Erka Perka sa...

Godis helt i min smak :-) jag bara älskar tryffel