Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 15 december 2010

Man kan nästan tro det är påsk...

...så mycket ägg som vi äter. Äggula i går till Rydberg, äggula i dag till Carbonara. Men så gott!

Carbonara 4 portioner
Spagetti
2 pkt bacon
1 gul lök
ca 3 dl grädde, valfri fetthalt men visp är inte fel...
riven parmesanost
svartpeppar

Stek tärnat bacon. Låt det rinna av på hushållspapper. Tärna och bryn lök i smör. Häll på grädde och koka upp. Blanda kokt pasta, bacon, lök och grädde. Servera med en rå äggula, nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar. Krämigt och gott!!!


Så nu har jag fyra äggvitor i kylen. Dessutom kan jag inte komma på vad jag ska bjuda för sött på fredag när jag ska träffa några tjejkompisar. Tips mottages gärna!!! Får gärna vara lite julinspirerat och innehålla många äggvitor:).

4 kommentarer:

Erka Perka sa...

Carbonara är en favvo här hemma. Min man brukar göra den fast istället för råaäggulor gör han en krämig sås på minst 8 äggulor.

Kaksmulan sa...

Gott, gott med carbonara. Tips till fredags gott.. varför. inte en jättedtor chokladbiskvi/tårta (mandelbotten med äggvitor ;)) med chokladganach (kanske smaksatt med glögg, eller något annat gott)och så lite juliga dekorationer. Gott gott.

Mor Mona sa...

4 äggvitor i kylskåpet.
Din mormor och min mormor gjorde Ryska kyssar av äggvitor när jag var liten. När du var liten gjorde jag Spätteklickar. Recepten finns nog i Sju sorters kakor för länge sedan eller numera på nätet!
Lycka till!

Frostrosor sa...

Åh, en carbonara! Blir nog en sån här till middag idag! Blev sååå sugen! :-D