Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 30 december 2010

Nørrebro Bryghus

Nu sitter vi på tåget på väg hem från Köpenhamn. Än så länge verkar det vara i tid. Även om det tydligen måste stanna vid varje mjölkpall. Drygt!! Ska bli skönt att komma hem. Har ju inte varit hemma i lilla lyan på en vecka. Så nu ska det packas upp och börja förbereda för nyårsafton och ett nytt år!

I går kväll hade vi en trevlig matupplevelse i Köpenhamn. Tack för tipset Charlotta! Vi var på Nørrebro Bryghus där vi åt och drack gott!

Både jag och Johan är förtjusta i öl högt och lågt så det var en trevlig upplevelse att komma till ett mikrobryggeri och smaka på lite annorlunda och speciell öl.

Vi valde att äta køkkenchefens anbefalede (kockens rekommendation). En femrättersmeny med ett ölpaket till. Man kunde välja mellan 25 cl eller 40 cl. Vi valde den mindre modellen som var helt tillräckligt eftersom maten var mastig och ölen mättar bra i sig.

Många bestick behöver man till fem rätter

Menyn bjöd på:
- Vichyssoise
- Terrin på Griskind, kycklinglevermousse och syltade grönsaker
- Konfiterad Andlår med Nørrebros Julebryg
- Tre sorters Nordiska ostar med knäckebröd och marmelad
- Crème Caramell med körsbär

Vichyssoisen var fantastiskt god! Skummig, krispiga brödkrutonger och salta knaperstekta baconbitar. Det var nästan den godaste rätten.

Många öl blev det. Smakade allt från nästan ingenting till glöggsmaker och rödvinssmaker. Riktigt intressanta kombinationer. Vi gillade förrätten och desserten bäst. Griskindsterrinen var väldigt speciell och Johan klarade inte ens att äta upp den. Andlåret var fett och mastigt. Fanns även en a la carté meny att välja från och i efterhand hade vi kanske hellre valt det. Men i det stora hela var vi väldigt nöjda med kvällen. Personalen var väldigt trevlig och presenterade mat och dryck med stor inlevelse (dock på danska i högt tempo så förstod hälften ungefär...).

Bryggeriet ligger en liten bit från centrum så det var ca 30 minuters promenad från Hotellet. Även om det var en kylig promenad så var det trevligt att se lite andra delar av stan.

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Inser att vi måste resa över snart (så snart allt runt om tillåter iaf) och besöka denna restaurangen. Låter riktigt intressant, även om vi kanske väljer från a'la carten istället då.

Vi passar på att önska dej och sambon en riktigt härlig nyårsafton!

Kram, Anki och Håkan

Ovanligt Gott sa...

köpenhamn verkar så mysigt, mycket länge sedan jag var där...

Remsan sa...

Ja, det stället blev jag väldigt intresserad av. Var länge sedan vi var i Köpenhamn nu. Kanske dags för en tur.
Gott nytt år!

charlotta sa...

vad kul, visst är det ett underbart ställe?

hoppas ni får en alldeles underbar nyårsafton, gott nytt år till er!

Daniella - BakeCake sa...

Ville bara kika in och önska dig ett Gott Nytt år! Ha en jätte skön dag! Kram