Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 27 december 2010

Ris a la Malta

Något av det godaste som trollas fram av julmatsresterna är Ris a la Malta. Mäktigt, maffigt men såå gott!!

Vispa grädde och vaniljsocker. Blanda med kall risgrynsgröt och grädde till "lagom" konsistens. I år serverade vi med apelsinskivor och mammas hemmagjorda krusbärssylt till. Vad brukar ni äta tillsammans med Ris a la Malta?!

7 kommentarer:

Vegohimlen sa...

Jag är inte mycket för risalamalta egentligen, men du fick det att se riktigt smaskens ut!!

Cupcakesfluffan sa...

Ris ala malta är så gott, gjorde det igår och brukar äta det med jordgubbs eller björnbärssylt.

charlotta sa...

jag älskar ris à la malta! åt det ett antal gånger i skåne och fick dessutom med mig lite upp. det ska jag nog äta upp idag :)

ska ni fira nyår i skåne?

Växelhäxan från norrland sa...

Saftsås ska det vara till ris ala malta. Min svärmor kommer alltid med både sås och ris ala malta oavsett om dom ska vara med oss på julafton eller inte..Hennes smakar helt enkelt bäst.
Mvh

Cecilia sa...

Tusen tack, Sofie, vad gulligt av dig! Uppskattas :)

Vi äter sällan Ris a la Malta hos oss, eftersom min syster inte gillar grädde. Men det får det nog bli ändring på för det ser gott ut (och jag minns det som det). Jag älskar apelsinsäsong f ö! Har klunkat flera liter av Brämhults redan =) Den är som godast nu.

Erika Skogly sa...

Blåbärssoppa är min favorit till ris a la maltan.

Erika - Bakglädje sa...

Jag har aldrig gjort ris a la malta, men det är ju jättegott. Kanske ska ta och göra lite mer risgrynsgröt och sen testa.