Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 13 mars 2010

Underbara fredagkväll

Fredagar är nog den bästa dagen på hela veckan. Alla är lite gladare på jobbet. Man har en hel helg framför sig som man får disponera hur man vill!

För oss blev det en hemmakväll. Pysslade i köket i lugn och ro med en Norrlads Guld Ljus i handen. Ska tydligen bli sommarens trendiga törstsläckare. Vi får väl se...

Hade ju bestämt att jag skulle trolla med en fläskfilé. Putsade, skivade och stekte bitarna och la dem i en ugnsform. Kvartade champinjoner och stekte. Skar stora bitar av en röd paprika och stekte med champinjonerna mot slutet. La grönsakerna över filén. Knaperstekte bacon och la även denna i formen. Blandade en burk färskost paprika chili (ICA) med en förpackning med matlagningsgrädde och hällde över. Gräddade i 200 grader i ca 20 minuter.

Till fläskfilén hade jag bulgursallad och grön sparris. Bulgurn kokte jag i buljong och blandade med tärnad fetaost och strimlade basilikablad. Sparrisen kokte jag i lättsaltat vatten med lite vinäger i ett par minuter. De var lite olika tjocka så man fick plocka upp dem efter hand. Torrostade pumpakärnor och strösslade över sparrisen. Dekorerade med körsbärstomater och ringlade balsamglaze över. Kändes vårigt med sparris!!
Blev smaskens fredagsmysmat!!

Självklart tittade vi på finalen av På Spåret. Var ju väldigt jämt och spännande men kanske inte de roligaste resmålen. Men gillar de nya programledarna. De har skött sig fint!

Smuttade på vinet vi drack till maten. Simonsig Chardonnay från Sydafrika. Väldigt smakrikt och passade bra till fläskfilén.

Till dessert blev det Fruktsallad med Vaniljglass. Sias vaniljglass tycker jag är en av de godaste! I fruktsalladen hade jag päron, äpple, banan, kiwi och honungsmelon. Hade marinerat i limejuice. Dels för att behålla färgen på frukten då jag gjorde salladen tidigare på kvällen.
En mysig fredagkväll som slutade med att vi somnade tidigt i soffan... Som vanligt!!:)

6 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Åh, ditt "fläskfilétrolleri låter riktigt gott, har också tänkt att jag ska trolla med fläskfilé ikväll, dock är jag nog inne på nån gryta.

Ha en bra lördag!

Barbro, Sofie och Karin sa...

Vilken fin form du har den i!

Chili sa...

hehe du får passa på innan jag kanske har ätit upp hela gbs lager:P

Alexander sa...

Gott!
Älskar fruktsallad sådär.

Ha en fin söndag
/A

Mårtenssons kök sa...

Det receptet tar vi genast och lägger beslag på för att testa nästa gång vi ska servera fläskfilé. Har lagt upp vår filémiddag nu om du är intresserad.

yasemin sa...

Du det där lite inte helt fel. Nu blev jag sugen på sparris.