Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 25 mars 2010

Självklart Våfflor på Våffeldagen!

Hade en riktig bad hairday idag! Vilken tur att jag hade en tid hos frissan. Så nu är jag riktigt vårsnaggad! Underbart!!

Att komma in till stan i eftermiddag var som att komma till våren. Massor av folk på stan som bara flanerade runt och njöt av alla plusgraderna. Fantastiskt skönt!

Precis när jag var färdigklippt ringde Johan och hade anlänt med tåget från jobbet. Så vi tog en härlig promenad hem tillsammans. Väl hemma slängde vi ihop våfflor. Hittade ett klockrent recpet (som jag ändrade lite till mitt eget) som jag absolut ska göra igen. Blev frasiga och goda våfflor. Precis som jag vill ha dem!

125 g smör
1 dl mellangrädde
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten

Smält smöret och låt det svalna. Blanda grädde, mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Grädda.

Till våfflorna hade vi fruktsallad (honungsmelon, äpple, päron och kiwi) vaniljglass, grädde och sylt. Sååå gott och sååå mätta blev vi!!

4 kommentarer:

Therese - Pyssel och Design sa...

Såg otroligt gott ut! Har inte ätit våfflor idag och blir otroligt sugen när jag ser de här bilderna. Får definitivt bli våfflor i helgen istället :)

charlotta sa...

cheeezus, vilka lyxvåfflor! coolt!

Tess : Istla.se sa...

Sv: Tycker absolut att du ska gå dit och kolla smycken och kläder.
Hälsa från Stylish Butterfly =)

Igår åt jag också våfflor fast endast med sylt. Gott gott.

Hallon & Blåbär sa...

Låter som ett mumsigt och lite annorlunda recept på våfflor, ska jag ta och prova.

Hoppas du får en bra helg!