Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 11 mars 2010

Orkar inte laga mat varje dag...

Jag lagar mat nästan varje kväll. Mer eller mindre avancerat. Förut, när jag bodde själv, tyckte jag inte det var några konstigeter att laga mat till bara mig. Blev ju ofta en eller flera matlådor av det också. Men nu är det inte lika roligt längre.

Efter jobbet städade o pysslade jag lite hemma och tog sedan en timmes promenad med Caroline. Alltid lika trevligt att tjitt-tjatta lite. Till en början var det kallt och ruggigt men efter en stund, när man blev varm var det friskt och skönt!

Väl hemma köpte jag med mig en sushi från restaurangen som ligger i mitt hus. Lyx!

I morrn är det fredag och Johan kommer hem igen efter att ha bott i Falköping hela veckan. Då blir det fredagsmys. Har en Fläskfilé i kylen som jag ska försöka trolla ihop något med. Förslag?

8 kommentarer:

vanilla sky sa...

Vi gjorde fläskfilè i balsamicosås för ett par helger sen, gudomligt gott!

Madame C sa...

Åh, vilken fin blogg! Härliga recept. Hit ska jag återvända många gånger:) Ha en go' helg,
Charlotta

Anna sa...

Jag gjorde tagliatelle med stekta fläskfiléstrimlor, fetaost, spenat, tomater, salladslök o till det tzatsiki förra helgen, var supergott o lätt! Trevlig helg!

Fridas kök sa...

Åh, sushi vad gott! :-) Ibland är det jätteskönt att slippa laga mat, det tycker jag gott man kan unna sig.

Jag älskar fläskfilé som är inbakad i smördeg tillsammans med ädelost. Och sen hasselbackspotatis och ädelost till. :-) Hyfsat smidigt att göra och underbart gott!

Trevlig helg!

Annemie sa...

Hej!
Jag har gjort en fläskfilé med mozarella, grön pesto och parmaskinka inspäckat. Det var supergott, gör en potaistgratän och ha lomhanders bea till :)

Ang. chicken nuggets testa dem, det var riktigt gott.

Mvh/ Annemie

Mårtenssons kök sa...

Så god sushin ser ut, jag blir med än lovligt avundsjuk... Jag älskar sushi men tyvärr delar inte maken min åsikt, så det blir inte så ofta jag äter det.
Vi ska ha fläskfilé till middag i morgon, det blir en rätt med massa vitlökar, marinerade sådana, men det receptet kommer tyvärr inte upp förrän då. Men det får du prova en annan gång...
Ha en skön helg.

Emeliesmatdagbok.blogg.se sa...

åååååh Sushi, det MÅSTE jag ha imorgon, muuums!

Jag kan rekommendera Fläskfilé Alá Emelie :)

500 gr fläskfilé
2,5 dl creme Fraiche Tomat & Basilika
2,5 dl creme Fraiche Franska Örter
2 msk tomatpuré
3 msk mangochutney (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
Valfri mängd champinjoner


Sätt ugnen på 225 grader
Rengör fläskfiléen och skär den i skivor.
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar

Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform
Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen

Blanda de båda creme fraicherna tillsammans med tomatpuréen, pressad Vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney.

Häll detta över fläskfiléen och champinjonerna.

Ställ in ugnsformen i ugnen i 15 minuter
Klart!!


Den är så god och så enkel, ett säkert kort. Testa, du kommer inte bli besviken, jag lovar!

//www.emeliesmatdagbok.blogg.se

Remsan sa...

Det här tänker jag testa.
http://www.minnasmat.se/2010/03/citrusdoftande-flaskfile-med-vintersallad/