Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 4 mars 2010

Längtar efter helg. Det är nära nu!!

Torsdag kväll. Så förbaskat trött!! Känns skönt att helgen är nära...

Kung Markatta var på besök på jobbet idag och bjöd på lunch. Vi fick en "goodiebag" med oss hem med lite prover. Quinoa, Pumpafrön och Torkade Aprikoser. Osvavlade. Hann knappt innanför dörren innan jag dök ner i påsen! Har ni inte smakat dessa kan jag verkligen rekommendera dem!!

Tog en kort löptur innan solen gick ner. Segt i benen och trött i kroppen. Rädd att jag åker på Johans förkylning. Blir en lugn helg med mycket vila för att bli riktigt pigg!!

Blev en snabb Pastamiddag ikväll smatidigt som jag bakade morgondagens fredagsfika. Lite kylskåpsrens. Tagliatellepasta, knaperstekt bacon, tärnad röd paprika, skivad salladslök, mozzarella i tärningar, salladsskott, körsbärstomater och riven parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar på toppen. Blev riktigt gott!! Ljummet så mozzarellan smälte lite!!


Imorrn är det fredagsmys!! Johan vill ha Gulashsoppa på burk. Det får han inte!!:) Får hitta på något lite roligare. Fågel, fisk eller mitt-i-mellan!? Tips och ideér?? Vad ska ni äta denna fredag??

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

De torkade aprikoserna är otroligt goda, Kung Markatta har även gott te.
Vi ska käka smörgåstårta i morgon, hos Håkans bror, skönt att vara bortbjuden på fredagen. Vi hade en smarrig kycklinggryta idag, kanske ett tips till er fredagsmiddag?

vanilla sky sa...

Åh, hoppas du slipper förkylning! Jag sliter fortfarande med nästäppa och hosta, men trotsig som jag är å tränar jag ändå ;)

Vi sak äta lax i vitvinsås i morgon, gott!

Mamma Mimmi sa...

För att hålla förkylningen stången och sambon nöjd skulle jag föreslå "min egen" gulasch som är både snabb och utsökt. http://mimmismammaliv.blogspot.com/2010/01/mera-suppe.html

Här blir det det evigt vinnande konceptet - hemlagad pizza på riktigt tunn botten. Trevligt mys och därpå helg!

Pernilla sa...

vi ska flytta till fina mölndal, vi bodde ju där tills i höstas när vi flyttade ut på hisingen men nu blir det tillbaka till mölndal igen, det känns mer som hemma :)

vi ska äta entrecote med hasselbackspotatis imorgon, sista måltiden i denna lägenhet måste ju firas med något extra ;)

Anonym sa...

Hejsan!
Vill först bara tipsa dig om en underbar mat tidning som pupliceras via nätet:Le Parfait Härliga recept och jättefina foton!!!Kanske du redan nosat upp den???

Vad gäller fredagsmyset här hemma så blir det diverse färska skaldjur med hembakt baguette,en västerbottenpaj å givetvis aioli(från fiskdisken,underbar...)Grabbarna mumsar glatt i sig pajen,men är lite reserverd mot skaldjur,inte gör det mig nåt....-)

Ha en super helg å krya på dig!Hälsa Johan.
Kramar Josefin