Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 8 mars 2010

Jag är så grym!

Jag är nog en av de bästa hemmakockarna jag känner!! I bland gnistrar jag till och resultatet blir sååå bra! Ja, det är ju faktiskt internationella kvinnodagen idag och vi kvinnor är ofta alldeles för dåliga på att klappa oss själva på axeln och ge oss själva beröm! Så idag gör jag det, för idag har jag varit grym!
Tog en löptur fast jag egentligen inte hade energi till det. Men gick bra ändå. Efter stretch och dusch lagade jag mat. Eftersom Johan inte är hemma denna veckan så tänkte jag passa på att äta sådant som inte han är så förtjust i. Så ikväll blev det vegetariskt.

Falafel
1 burk kikärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
spiskummin
salt
persilja
vetemjöl
olja

Mixa lök och vitlök eller hacka fint. Bryn tills det blir mjukt tillsammans med spiskummin i olja. Mixa kikärtorna. Blanda med den mjuka löken. Smaka av med salt och persilja. Forma små bollar eller biffar och vänd dem i mjölet. Stek gyllenbruna ett par minuter på varje sida i olja.

Till falafeln hade jag en yoghurtsås som jag gjorde på avrunnen mild yoghurt. Mitt hemmabygge med ett kaffefilter i en tratt som jag ställde i ett glas för att göra yoghurten tjockare. Smaksatte med citronsaft, riven färsk ingefära, salt och chiliflakes.


Gjorde även couscous som jag kokte i curry, spiskummin, salt, citronjuice och kycklingfond. Hade även blandsallad, chevréost, valnötter, aprikoser till det hela.....




Om jag får säga det själv: Herregud, vad gott!!

5 kommentarer:

Anna sa...

Å det låter fantastiskt gott! Själv skulle jag göra tzatziki o slarvade lite, tog bara hushållspapper i en sil o såklart sprack pappret trots ett par lager, det var bara o skrika på sambon "HÄMTA EN SKÅL FORT SOM F*N" det blev inte riktigt som jag tänkt ;-)

C sa...

Åh, jag ÄLSKAR falafel! jum!

Alexander sa...

Jag hoppas man inte är så trött!
Bra jobbat med maten.
Såg ut som ni hade en mysig promenad i vårvädret ni också.
Ha en underbar dag.

/Alexander

Filibabba sa...

Hej hej!
Som du säkert kommer ihåg så vann du en tävling på min blogg för ett tag sen. Priset var 4 st smoothies. Jag tänkte bara höra ifall vinsten har kommit fram än? :)

Erka Perka sa...

Biffvarianten ska jag prova att göra nån dag. Har aldrig tänkt på att man kan göra den formen. :-)