Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 31 mars 2010

Hemmapasta och gourmetkrog

I går var jag på 28+ och käkade. Första gången jag besökte en krog med stjärna i Guide Michelin. Det är ju en av fem krogar i Göteborg som har en stjärna. Ett fantastiskt besök med många goda smaker, viner och smak-kombinationer. Vi åt "Stora Avsmakningsmenyn" och vinpaket till det. Sju rätter plus aptitretare, granité och små sötsaker till kaffet. Gick därifrån på små rosa moln:).

Lite trött på jobbet i dag. Mycket att göra inför långhelgen. En dag ledig = dubbelt så mycket jobb. Riktigt skitväder; regn, rusk och grått! Hoppas det blir bättre i helgen...

Blev ingen lyxmiddag ikväll. Själv hemma och inte alls sugen på att laga mat eller på något speciellt. Blev Tagliatelle som jag blandade med lite av paprikaosten som vi hade i helgen så det blev lite krämigt. Till det hade jag riven parmesan, lufttorkad skinka och körsbärstomater. Helt ok, men ingen smaksensation.

Två nya inspirationskällor har trillat ner på hallmattan de senaste dagarna. Ett nytt nummer av Laga Lätt. Fullt med recept på vårbuffé, primörer och massa goa desserter. Fick även en helt ny tidning som jag bestämt mig för att testa några nummer av. Lantliv Mat & Vin. Bara bläddrat lite snabbt i den och ser lovande ut. Älskar att bläddra och få inspiration utan att följa alla recept till punkt och pricka. Vilken är eran favoritmattidning??


Imorrn börjar påsken så smått. För mig blir det jobb hela dagen först. På fredag åker vi till Skåne och firar Påsk med familj och vänner. Ska bli mysigt!

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vad roligt att läsa om Lantlifs tidning, har funderat på att testa och det gör jag nog nu. Så spännande att käka på en sådan fin restaurang, får väl styra benen mot Göteborg o prova någon gång.

Lina sa...

Jag köpte faktiskt Lantliv Mat&Vin idag och jag tyckte den var ganska så bra - men den var inte "mindblowing". Min favorit hittills är tidningen BAKA som är ny för iår samt Matmagasinet som min moster prenumererar på:)
GLAD PÅSK föresten!

Loulas Kök sa...

Allt om mat är min favorit. Vad jobbar du med? Själv jobbar jag inom sjukvården. Men som tur var är jag ledig lördag och söndag!
kram!

charlotta sa...

åh, vad kul att ni varit på 28+! vi var där i höstas och firade calles födelsedag, det var grymt gott (drömmer fortfarande om osten, mmm).

min favorittidning är nog allt om mat, den fungerar alltid!

trevlig påsk!

♥ Carina ♥ sa...

Vad mycket smaskigt det fanns här. Jag har dålig insperation när det gäller matlagning - tyvärr...
Den där tagliatelle middagen skulle jag nog säga wow om :)
Kul att du tittade in till mig!
Glad påsk!