Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 6 mars 2010

Citrondoftande Yoghurt och Kokospaj

I fredags var det jag som bjöd på fika på jobbet. Då bjöd jag på denna pajen. Kan nog passa kommande vår- och påsk fikor.

3 dl vetemjöl
125g kylskåpskallt smör
1 ägg

Mixa smör och vetemjöl i mixer eller för hand till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och förvara i kylen i ca 20 minuter.
Förgrädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter på 200 grader.

Fyllning:
125g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 stora ägg
1 citron
2 dl turkisk yoghurt
150g kokosflingor

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa juicen. Tillsätt skal och juice samt yoghurt och kokosflingor till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Härligt frisk och söt paj. Vi hade grädde till men kändes överflödigt. Kanske en god vaniljglass?!

2 kommentarer:

charlotta sa...

låter gott! och ovanligt, kul!

ha en fin helg!

Mårtenssons kök sa...

Jippi, denna pajen låter så god, den kommer vi att bjuda på när vi ska ha gäster nästa gång! Tack!