Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 31 januari 2010

Shopping, kyla och Bouf Bourgignon

Snart har ännu en helg passerat. En lugn och skön sådan. Sovit, ätit, umgåtts och shoppat.

Idag tog vi en tur till Bengans för att kolla in deras CD-rea. Massor av bra skivor till bra priser men tyvärr har man ju blivit lite bekväm med Spotify, att kunna lyssna på vad man vill när man vill och bara de låtar man vill höra från varje cd. Köpte iallafall Kent´s senast "Röd".


Vi åkte ner på stan och strosade runt. Lite folk. De flesta höll sig nog hemma. Kallt och bitigt!! Gick på Lagerhaus för att kolla in en burk som jag såg i senaste Laga lätt. Jag köpte såklart och Johan undrade som vanligt vad jag ska ha i den? Det står ju på den!!! Så fin!
Visade sig att jag var på shoppinghumör idag. Köpte äntligen en ny telefon. Eller....jag förlängde mitt abonemang och fick en ny telefon. Har ju grunnat på detta länge så hoppas det blir bra.

På Femman sport skulle jag köpa värmegrejjer inför Rallyt. Blev det OCH en jacka som jag oxå klämt och kännt på länge. En bra Göteborgsjacka: vind och vattentålig, men samtidigt snygg. Röd och fin!! Kommer bli skitbra så fort det blir lite varmare bara.

Mina föräldrar har varit på besök i stan så igår var det middag hos syrran. Jag fixade maten medan mamma o syrran var på stan och shoppade och grabbarna kollade på Handboll. Med en stor bit nötkött som grund blev det en Bouf Bourgignon.

ca 2 kg nötkött
150g stekfläsk
200g smålökar eller schalottenlökar
200g champinjoner
5 st vitlöksklyftor
2 st stora morötter
1 liter rödvin
0,5 l vatten
1 köttbuljontärning
salt, peppar
flytande honung
4 st lagerblad
persiljestjälkar
1 msk torkad timjan

Tärna och stek stekfläsket. Häll över balsamvinäger och låt det koka in. Lägg över i en stor gryta. Stek svamp och lök. Lägg även detta i grytan tillsammans med krossade, hela vitlöksklyftor och grova bitar av morötter. Stek det tärnade köttet i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan. Häll i rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda i ca 2 timmar. Red av för tjockare sås. Grundreceptet kommer från Per Morberg med lite förändringar av mig.

Stek lite champinjoner och stekfläsk att garnera med. Hacka persilja att strö över grytan innan du serverar med kokt potatis, syltlök och sallad. Vinet som vi hade i grytan och som vi även drack till var ett Italiensk, Rocca di Montemassi. Fruktigt och smakrikt!


Till kaffet hade vi mammas hembakta Kärleksmums.



En mysig kväll med nära och kära!

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Man måste inte alltid veta vad man ska ha sakerna till. :) Mitt svar på "vad ska du ha den till?" brukar vara - Må bra!

Kalasgott sa...

Hej Sofie! Vinnaren har jag mailat om vinsten. :) Så om din mailadress är sofie_maja@hotmail.com så är det du som har vunnit, om inte så önskar jag dig jättelycka till i kommande tävlingar!! Kram, Jennie.

M. sa...

åh, en sån burk köpte jag också härom dagen! lagerhaus har så mkt fint och till så bra priser ju!

hoppas att du mår bra och att du får en fortsatt bra vecka :) ha det fint!