Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 24 januari 2010

Tjejdag

Under läsåret -97/-98 gick jag en bartenderutbildning i Kristianstad. Allvaret med utbildningen var väl sådär. Kan väl säga att vi satsade med på praktiken. Det var ett roligt år med mycket fest och galna upptåg. Vi var fyra stycken tjejer som umgicks i stort sett varje dag. Igår träffade jag två av dem. Caroline bor jag ju nästan granne med och vi brukar rasta varandra med löpturer och promenader nån gång i veckan. Josefin bor utanför Skövde och vi träffas alldeles för sällan. Tror att det är två år sedan senast!!!
Jag och Carolie gick och handlade mat och vin inför kvällens trerätters middag med vin. Josefin dök upp på eftermiddagen och från den stunden var det ett riktigt tjatter. Vi hade sååå mycket att prata om. Vi tog en promenad till Olskroken och fikade på Le Pain Francais. Mycket gott att välja på men blev en baguette med lufttorkad skinka, mögelost, oliver och soltorkade tomater samt en cappuccino. Vi var inte ensamma om att vara fikasugna. Väldigt mycket folk!





På vägen tillbaka till Caroline gjorde vi ett Vätskestopp på Halta Lottas Krog på Redbergsplatsen. Där har man ju hängt endel men längesedan nu.




Väl hemma hos Caroline började vi med maten. Till förrätt blev det ugnsbakad Getost med honungsrostade valnötter. Till det hade vi ruccolasallad och balsamvinäger. Mmmmmums!!

Till varmrätt gjorde vi Bouillabaisse. Blev såååå gott!
Skalade och hackade grönsaker: kålrot, rotseller, potatis, morot, purjo, lök och vitlök. Brynte i en stor gryta och kokte med vatten, vin, skaldjursfond, krossade tomater, grädde, salt, peppar och en massa kryddor som Caroline trollade fram. Blev fantastiskt gott. Hade självklart köptfärsk fisk: Lax, vit fisk (tror det blev kolja) och färska räkor. Serverade med vit baguette och chiliaioli. I glasen flödade vitt vin. Casas Patronales Sauvignon Blanc Chardonnay från Chile.


Till dessert gjorde vi Knäckig Ananaspaj som jag hittade recept på en av mina favoritbloggar Matplatsen. Busenkelt och skitgott!!
150g smör
1,5dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 350 g ananasringar på burk
Smält smöret och blanda i alla övriga ingredienser. Lägg ananasen i en pajform och fördela smeten över. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter, till pajen fått färg.
Vi hade vanlijglass till. I glasen hade vi ett bubbligt, sött, vitt dessertvin från Piemonte.











1 kommentar:

Pernilla sa...

åh, härligt med trerätters och tjejkväll :D verkar som ni åt väldigt mycket gott! och tonfiskmackan här ovanför ser också helt fantastisk ut, typiskt att man ska bo med en fiskhatare!

angående såna som bara har massa skitmat på hela bandet så kan jag tycka att när det är en ensam student som bara handlar åt sig själv att det är dens eget ansvar, då är det värre med barnfamiljerna som lassar på massa halvfabrikat och godis, godis, godis, godis för barnen vet ju inget annat och kan inte bestämma själva :S