Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 14 augusti 2012

Dillvåfflor med kräftstjärtar

Jodå. Vi har det bra här i skåneland. Solen skiner och vi skrotar mest runt. Äter mat, fikar och promenerar lite. I går förmiddag tog jag en härlig "sovpromenad" med Oliver "himmavid". Visst är det fint?!

Himmavid
I går eftermiddag var jag hos min barndomsvän Christina och fikade. Hon hade gjort en Krusbärspaj som hon var sådär nöjd med. Jag tyckte den var smarrig. Sur, men krusbär är ju sura. Desto mer vaniljsås får man ta!:)

Krusbärspaj
I söndags kväll när vi kom hit gjorde vi våfflor. Vanligtvis brukar mina föräldrar göra smörgåsar med kräftstjärtar på söndagskvällarna men under bilresan hem såg mamma några skyltar till våffelcaféer och blev sugen på det. Så vi gjorde en kombination. Våfflor med kräftstjärtar till. Hackade ner lite dill från trädgårdslandet i smeten. Smarrigt!

Dillvåfflor
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smält smör (svalnat)
hackad färsk dill

  • Vispa äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken och allt mjölet och vispa klumpfritt.
  • Vispa ner resten av mjölken, bakpulvret, salt, smör och dill.
  • Grädda i våffeljärn och servera med kräftstjärtar, grekisk yoghurt blandad med lite majonäs och tomat.


Dillvåffla med kräftstjärtar

Oliver sorterar lite sten

9 kommentarer:

Anonym sa...

gott med våfflor Plockar inte Oliver in stenarna i munnen? Bara studerar?

kajomida sa...

Dillvåfflor är åtminstone för mig något helt nytt, kul! Och vad gott det ser ut, mmmmmmmm

Kim sa...

Våfflor när det inte är våffeldag?! Och dillvåfflor till på köpet!? Är du galen? :) Näe, men BRA med tips på mat som man faktiskt kan äta året runt.

Malin`s Diner sa...

De våfflorna lät ju spännande, gottigt! Men jag blev nu sugen på vanliga med sylt och grädde. Fel att bli det då klockan är halv elva...

Kram Malin

Bland bakverk och kastruller sa...

Vilka goda våfflor!! Jag gillar matiga våfflor!!

Ann_Sofi MATSAFARI sa...

Oj så smart och gott:)

Mårtenssons kök sa...

Klart ni har det bra här nere, det har man väl alltid?
Och dillvåfflor till kräftstjärtar, vilken bra uppfinning!

tina sa...

Krusbärspaj är en av mina favoriter! Surtsöttsurtsött<3

Remsan sa...

Våfflor är perfekt dom snittar till lite mousserat vin före middagen. Dillvåfflor med kräftstjärtar måste vara jättegott!