Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 12 augusti 2012

Po-boy kalas

I går var vi på födelsedagskalas för min syster och Ruben som fyllde fem år i veckan (syrran fyllde lite mer än så). Vi träffades mitt på soliga eftermiddagen och kunde sitta ute och fika på tårta och kaffe. En "klassisk" gräddtårta med massor av hallon och blåbär på och en kladdkaka som var fint dekorerad med pynt från trädgården (ringblomma, gurkört, smultorn och citronmeliss). Tjusigt!!

Ruben fick en hel låda med målargrejer av oss. För denna killen ÄLSKAR att måla!

Fint pyntad kladdkaka


Bärtårta
Vi skålade även i champagne för att fira att syrran och chili-svågern har varit gifta i 10 år! Hurra för dem!

Skål för syrran och chili-svågern
Till middag bjöds det på "po-boy", som är en baguette med kött och har sitt ursprung i Louisiana. Nybakade baguetter med fläsk- och nötkött som de först kokt i smarrig buljong i några timmar och sen låtit  ligga i röken i ca sex timmar.  Köttet var så mört att det lätt gick att dra sönder med gaffel (pulled pork och pulled beef). Syrran hade kokat en grym BBQ sås med ett superhemligt recept (kokat länge med mycket kärlek) som ringlades ovanpå köttet. I smörgåsen ska det bara vara kött så grönsakerna hade vi vid sidan om.

Röken

Syster och svåger "drar kött"

Kött, baguetter och tillbehör


Sallad med spenat, gurka och fetaost, morotsslantar, paprika, tomater, oliver och nej, det är inte couscous eller bulgur. Det är mixad rå blomkål blandad med pressad citron. Ett supergott tillbehör som jag verkligen ska testa. Till och med Johan, som inte gillar blomkål, åt det (slevade upp och trodde det var bulgur).

***

Söndag kväll och jag och Oliver åkte med mina föräldrar till Skåneland i eftermiddag för att vara här några dagar och förlänga sommaren. Johan börjar jobba i morgon. Vi har verkligen haft fyra helt underbara semesterveckor tillsammans. Hunnit med mycket och har inte plågats speciellt mycket av att solen inte visat sig varje dag. Oliver har utvecklats otroligt och älskat att få vara med sin pappa hela dagarna. Har dessutom blivit otroligt "pappig"! 


Oliver och hans favorit

8 kommentarer:

Anonym sa...

förstår inte hur ni töser kan hitta på så mycket gott. Hälsa, kram

Malin`s Diner sa...

Pulled pork har jag läst mycket om i sommar, är sugen på att testa. Men röka, måste man det?

Kram Malin

Charlotta sa...

Jösses, vad han växer den där lille! Kommer väl vara tonåring innan jag hinner blinka. Det är lag på att han hänger med på nästa bloggträff, så du vet! :=)

karin - trattoria sa...

jag blir så sugen på att testa pulled pork, har läst om det på så många bloggar men det har aldrig blivit av att jag har lagat det själv...

♥ ♥ ♥ BAMBI - har gjort Daimkladdkaka! ♥ ♥ ♥ sa...

Åh, så mycket gott! Ser ut som ett mycket trevligt kalas :)

Amy's goda sa...

Gillar pyntningen på kladdkakan, jättefint. Hurra för din syster och chili-svågern! :)

Remsan sa...

Oj, vad de lagar smarrig mat de där! Ni måste ha haft värsta gourmetuppväxten eller vart kommer denna matlagningskänsla från?
Så underbar bild på dina killar!

Lotta i Två små kök sa...

Vilken semester ni har haft och så mycket härligt ni har gjort. Jag är så avis...

Och en massa god mat har du hunnit dela med dig av också. Tack!