Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 7 augusti 2012

Såklart man ska fika i Alingsås

I dag gjorde vi ett stopp i Alingsås. Jag har varit där ett par gånger förut men för Johan var det första gången Och det var hans idé att åka dit. Men han insåg nog snabbt att Alingsås är ett tjej-paradis! Där finns nämligen hur mycket inredningsbutiker som helst och jag ville ju såklart gå in i dem alla! De är små och har höga trösklar i ingången så det är svårt att komma in med barnvagn. Johan stod snällt utanför och väntade. Det enda jag köpte var ett par byxor. Ingen inredningspryl alltså. För många klädaffärer finns det också. Men jag shoppade på Lindex. Alltid ett säkert kort för mig. Roströda fina höstbyxor.

Förutom inredningsaffärer och damklädaffärer är Alingsås känt för alla sin mysiga caféer. Jag surfade in på cafekartan.se och bestämde att vi skulle gå på det som fått bäst betyg: Ljungblads konditori. Ett klassiskt kondis med bakelser, kaffe i kopparkittel, pinnstolar och virkade dukar på borden. Mysigt och gott! Jag åt en bananbakelse och Johan tog en budapestbakelse såklart!

Smarriga bakelser

Caféet var även väldigt barnvänligt: gott om plats, barnstolar, mikro och speciella glas och tallrikar till barn för utlåning. På toaletten hade de skötbord och kunde även erbjuda blöjor och våtservetter om man glömt. Fantastiskt!! Man har ju fått lite andra preferenser på caféer och restauranger sedan man fick barn.

*** 

Det är kanske så att man inte rapporterar om allt man äter bara för att man har en matblogg. Den senaste tiden har vi ätit mycket korv. Korv är alltid bra att ha hemma. Det får gärna vara god korv med lite smak i. Korv, pasta, ketchup och senap är inte vackert på bild. I kväll blev det korv i tunnbröd och lite grönsaker. Lite snyggare på bild och lite godare! Framförallt snabbt och enkelt


Korv i bröd - typ!
Glöm inte att gå in och nominera din favoritblogg till Matbloggspriset. Nominerar gör du här.
Jag har nominerat två av mina favoritbloggare och tror att man kan nominera hur många man vill. Däremot kan man bara rösta på en blogg när det är dags för det!

4 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Där åt vi fruskost en dag förra sommaren när vi skulle till Skara Sommarland. Väldigt gott och mysigt!

Dock fanns ingen tid för shopping, attans!

Kram Malin

Charlotta sa...

Ljungblads alltså?! Ja, med det namnet kan det definitivt inte vara dåligt! / MVH blivande Ljungbladare

Kaksmulan sa...

Jag älskar Alingsås. Mina svärföräldrar bor där så det blir ett och annat besök och då blir det givetvis både butiksgluttande och fika.
Ni har minsann hunnit med mycket i sommar! En annan håller på att uppdatera sig på vad som hänt i bloggvärlden medan jag varit borta. Mycket godsaker har det minsann blivit här!

Pernilla sa...

åh, jag älskar gammaldags klassiska konditorier! det är ju ett sånt jag vill ha, med bara gamla klassiska kakor och inga tramsiga cupcakes och macaroons!

bah, det där matbloggspriset alltså. är det ens någon idé att nominera någon? (hoho. nu har jag varit i dalarna för länge, här fokuserar vi på det negativa. haha.)