Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 30 augusti 2012

Pinchos - ett trevligt ställe

I går kväll var jag ute och åt med tre kollegor (ja, en av dem är ju numera före detta). Ida hade bokat bord på Pinchos som öppnade i Basements gamla lokaler på Götabergsgatan i våras. Hade inte hört så mycket om detta ställe förutom att det var smårätter och att man beställde via iphone. Modernt! Har man en iphone får man ladda ner en app annars får man låna en telefon. Man klickar i vad man vill äta (finns färdiga förslag eller så väljer man många smårätter), beställer och sen får man ett meddelande när maten är klar att hämtas i köket.Kollar meny och beställer
Även dryck beställdes via telefonen och hämtades i baren. Bestick och assietter hämtade man själv på ett annat ställe. Servettboxar fanns på bordet. Vin kunde beställas i karaff och fanns tre olika att välja på; bra, bättre, bäst.

Små bestick funkar till små rätter
Pling! så kom det ett meddelande och Ida studsade iväg till köket för att hämta maten som kom på en träplanka. Rätterna var fint upplagda var för sig på ett litet fat.Frida och Patrick bakom plankorna

Plankorna satte man i ett ställ  på bordet. Två plankor i höjden fick plats. Skönt att slippa ha hela bordet fullt av små assietter. Oliver, calamares med svart aioli, dumplins, minihamburgare, baconlindade dadlar, bröd med mojo rojo, hummous mm. Allt var väldigt gott!

Marinerade oliver och Dumplins
 Och självklart dessert. Jag var fortfarande inte helt nöjd (men ändå var jag det egentligen) så jag beställde gratinerad camenbert med tomat och rosmarin OCH Crepes med hasselnötsglass och nutella. Nam Nam!!


Dessert

Ja, jag får be om ursäkt för otroligt dåliga bilder men de blev inte bättre med mobilkamera i en källarlokal med kass ljus. Men ville dela med mig av denna trevliga restaurangupplevelse. För det var inte bara sällskapet som var trevligt, nä, jag gillade hela konceptet. Det bästa av allt var nästan att man bara klickade på telefonen när man ville betala så kom det en snäll servitör och tog betalt. Så om ni planerar att gå ut och käka i Göteborg så gå hit. Gott, prisvärt, mysigt och lite annorlunda!

7 kommentarer:

Martina sa...

Vilken grej! Låter ju jättekul, dit måste jag gå någon gång :-)

Malin`s Diner sa...

Haha, vilket ställe! Får man maten i en lucka i väggen också eller? ;o) Inte mycket serveringspersonal som behövs i så fall ;o)

Kram Malin

TINA sa...

Det var verkligen ett roligt koncept!!
Kul med plankorna vid bordet.

HemkäraHanna sa...

Vilken rolig idé! Och ekonomiskt fördelaktig för restaurangägarna då gästerna gör en stor del av jobbet själva och trivs med det.

Pernilla sa...

jag var tvungen att gå in och kolla deras meny nu och det verkar ju vara ett riktigt smaskigt ställe, där får det allt bli ett besök snarast!

MÅ Gott sa...

Haha vilket ställe, helt klart annorlunda koncept!

Matarkivet sa...

Gillade verkligen det där med att man klickar när man vill betala. Blir alltid lite arg när det tar evigheter att betala när man har bråttom.

Maten ser också himla god ut, ska försöka testa nästa gång jag är i Götet.