Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 25 augusti 2012

Genvägspizza med kryddig köttfärs och blåmögelost

Det är mindre och mindre tid som spenderas i köket. På sin höjd hinner jag handla och förbereda lite under dagen för att sedan börja med maten när Johan kommer hem och tar över leken med lillkillen. För det är en liten som kräver uppmärksamhet hela tiden.

Dessutom blir det mindre tid till att läsa bloggar, mattidningar och få inspiration till matlagningen. Nästan lite pensionärsvarning då inspirationen till fredagspizzan kom från ett personligt erbjudande som jag fick från min ICA-butik. Tio kronor för ett pizzakit är svårt att låta bli och Johan bestämde genast att det fick bli fredagspizza. Men han ville ha en "matig" pizza (jag förstår piken då jag ofta nöjer mig med botten med tomatsås, lite grönsaker för att efter gräddning lägga på lufttorkad skinka och ruccola). Han ville ha köttfärs så det fick det bli. Köpte nötfärs som jag stekte och kryddade med rökt paprikapulver, chilipeppar, kardemumma, vitlökspulver salt och peppar.

Före gräddning

Smidiga de där färdiga pizzadegarna. Bara att rulla ut och bre på tomatsåsen som följer med. Förutom kryddig köttfärs hade vi gul lök, röd paprika, blandade färska svampar och körsbärstomater. På min halva hade jag även lite blåmögelost som bara försvann vid gräddningen. Kände ingen smak alls. För mesig ost?

Nån minut för mycket gräddad men smarrig pizza

Till pizzan hade vi hemmagjord pizzasallad på spetskål. Masserade den med rapsolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Även ett eller två glas rött blev det minsann. Fin-fin uppladdning inför kvällens midnattslopp. Undrar hur sjutton jag ska ta mig runt en mil kuperad citybana. Jaja, ska väl gå på ett eller annat sätt. Kommer det inte fler inlägg så kan ni ju ana att det inte gick så bra...

God helg!

5 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Mmm, genvägar är inte alltid senvägar. Ser görgott ut!

Kram Malin

Lycka till i natt, kommer gå fint. Runt kommer man alltid, på något sätt... ;o)

Charlotta sa...

Vi hade också pizza-kväll igår! Jag är precis som du - gillar enkel pizza med inte allt för mycket på :=) Har ett grymt recept på pizzadeg, ska skriva om det snart!

LYCKA TILL IKVÄLL!

Mårtenssons kök sa...

Nej men ibland hinner man inte runt hos kollegorna, vi har haft samma problem som du de senaste veckorna och vi har ingen liten att jaga runt... du är absolut ursäktad!

Hoppas verkligen du tog dej runt och hem igen, annars lär vi sakna dej!

Remsan sa...

Ha ha, ladda med rödvin måste vara det bästa. Jag hoppas det i alla fall så vi ses igen :-)

Emma sa...

trillade in på din blogg, gillar den verkligen!


tänkte ge dig ett tips på god köttfärs till pizzan, krydda med salt,pepper vitlök tomatpure och nypa socker, buljong och rött vin som får koka ihop ett tag.

blir mkt och god smak!