Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 28 augusti 2012

Sallad med Rödbetor och Halloumi

Hösten är på väg och med den alla goda rotfrukter. Men jag håller kvar i sommaren så länge det går och bjuder i dag på en sallad där sommar möter höst.

Kokta kvartade rödbetor och stekt halloumi. Under godsakerna ligger lite blandade gröna blad och ovanpå solroskärnor. Varför krångla till det?

Det enklaste sättet att koka rödbetor är att skära av blasten, lägga dem i en kastrull och täcka med vatten. Koka tills rödbetorna är mjuka. Häll av kokvattnet och häll på kallt vatten.  Skala rödbetorna under vatten (så slipper du ett prickigt kök) genom att gnida av skalet. Ju färskare rödbetor, ju lättare glider skalet av. Använd en kniv och skrapa lätt om det sitter hårt.

Till salladen gjorde jag en kall pepparrotssås med grekisk yoghurt, färsk riven pepparrot, citronsaft, citronskal, flytande honung, salt och peppar.


I går var det strålande sol idag är det lite gråare. Precis som jag känner mig. Oliver är tok-snorig och jag har ont i halsen, snorig och trött i kroppen. Man är inte på topp som mamma alla dagar!

7 kommentarer:

Sanna sa...

Mmmm, vad härlig den ser ut! Höstig liksom :)

Anonym sa...

Gahhhh vill ha kram kram Sofia

Malin`s Diner sa...

Åh, gott! Pappa ringde precis och sa att de hade rödbetor kvar i landet. Ser fram emot att få sätta tänderna i dem.

Kram Malin

Kim sa...

En fin sommarblirhöst-sallad, precis som det känns nu, övergången till höst. Lite vemodigt tycker jag, men man får tänka på trevliga träffar som ska bli av framöver. Krya på er!

Kaksmulan sa...

Jag har EN enda stor rödbeta kvar i landet och halloumi i kylskåpet så denna sallad ska jag laga. Helst nu men klockan är snart 23 så kanske bättre att gå och lägga mig ;). Krya på er båda två, det är inte lätt att orka när man mår dåligt själv. Styrkekramar och bli friska snabbt!!

Charlotta sa...

Jag har ett icke-tips: Leif GW Persson. Brukar generellt gilla honom, men nä. Han var seg. Och dessutom spelade han dansband precis hela tiden, men det behöver du inte lyssna på om du har den korta versionen av programmet. Daniel Espinosa var också ganska jobbig att lyssna på, tyckte i alla fall jag...

Eleonore sa...

Åh så gott, har faktiskt några rödbetor i kylen så man kanske ska göra detta :)
Haha ja en bok skulle man göra!