Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 2 april 2012

Tobagokyckling

Jag hatar verkligen att misslyckas. Oftast räddar jag upp det på något sätt och slutresultatet blir ganska bra ändå. I fredags gjorde jag Momas Tobago-kyckling som lät såå god! Med viss stress med smågnällig Oliver i köket så har man inte full fokus. Det där med att bränna socker kändes lite extra klurigt och blev väl sådär tror jag. Det blev mycket mer sås än vad jag tror det skulle bli, av någon anledning, för jag behövde inte späda med vatten. Men vilka dofter! Och vilka smaker!! Ändå! För slutresultatet blev bra!

Jag använde mig av kycklinglårfilé i stället för hel kyckling i delar. Varken jag eller Johan är speciellt jätteförtjusta i att gnaga ben. Mitt i matlagningen upptäckte jag inte hade tillräckligt med curry. Tog lite extra av de kryddor som curry innehåller (spiskummin, koriander, cayennepeppar, gurkmeja). Serverade med basmatiris. Ville haft något annat grönsakstillbehör men inspiration saknades. Receptet på denna underbara gryta hittar ni här.

Härliga dofter av alla kryddor till marinaden
Currygul gryta med extra koriander och bladpersilja som garnityr

Ris och en limeklyfta till servering

6 kommentarer:

Spanienfrugan sa...

Ser grymt gott ut, det här måste jag testa! Det är få grejer som gör mig så irriterad som när jag misslyckas i köket. Usch, blir verkligen tvärsur då! Haha, men skönt att du redde upp situationen.

Mårtenssons kök sa...

Skönt ändå att det redde upp sej och smakade gott i alla fall!
Receptet har vi sett flera som kockat från, får snart ta och testa i vårt kök också.

Charlotta sa...

Läser om denna grytan precis överallt, det är nästan så att jag vill börja äta kyckling för att få smaka :=) Funderar på om man skulle kunna göra den med quorn på något sätt. Hm.

Kim sa...

Jag är lite inne på Charlottas spår att testa att göra den på något annat än kyckling... Eller så får jag komma över min kyckling-rädlsa och göra slag i saken, för nu har denna gryta lovordats många många gånger.

Moma sa...

Titta, du lyckades ju rädda kalaset utan tillräckligt med curry, bra där!

Jag tror att jag kokar min på högre värme, för Tina fick också mer vätska än vad jag fick. Och om man gör på hel styckad kyckling kan det ju koka lite längre än kycklingfilé som gärna blir torr om den kokar för länge.

@Charlotta: Hurra! :-)

Remsan sa...

Jag kan skriva under på att den är sååå god! Jag hade värsta missödet när jag bjöd på Tobagokyckling och serverade gästerna rå kyckling! Men efter ytterligare lite koktid åt alla med god aptit.