Syrlig skinkpaj med broccoli (en lite större paj)
Pajdeg:
180g smör
4,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning:
ca 300 g tärnad picnicbog
1 liten purjolök
1 stor röd paprika
1 bit fetaost
1 stånd broccoli eller lika mycket fryst
5 ägg
ca 2 dl grekisk yoghurt
3 dl mjölk
salt och peppar
timjan, basilika, paprikapulver
ca 2 dl riven gruyèreost
- Tryck i hop ingredienserna till pajskalet. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Tryck ut i ett pajskal.
- Skiva purjolöken och tärna paprikan grovt. Fräs mjukt i smör i en stekpanna. Låt den ej ta färg. Lägg i pajskalet.
- Förväll broccoli och lägg i pajskalet tillsammans med picnicbog och fetaost.
- Blanda ihop ägg, grekisk yoghurt, mjölk och kryddor. Tänk på att ta sparsamt med salt då både skinka och fetaost är salt. Häll blandningen i pajskalet och toppa med riven ost.
- Grädda på 220 grader i ca 40 minuter.
Har aldrig testat att ha yoghurt i äggstanningen förut. Tycker att det blev väldigt god och lite syrlig smak. Till pajen hade vi en enkel sallad med salladsmix, majs och tomater.
Till kaffet hade jag bakat en smarrig Citronkladdkaka. Någon fin bild fick jag aldrig till. Men kan intyga att den var väldigt god. Receptet hittade jag här.
Jag med kusiner, morfar och ett gäng kusinbarn |
9 kommentarer:
Vilken härlig morfarbild! Och kul att citronkladdkakan föll i smaken! :-)
Vilken härlig morfarbild! Och kul att citronkladdkakan föll i smaken! :-)
Så fint av er och säkert uppskattat av morfar.
Så roligt med en riktigt släktträff!
Hej Sofie! Härligt och läsa din blogg! Längesedan jag träffade din morfar, men mina minne av honom är väldigt trevliga. Om du fortfarande är kvar i Skåne får du hälsa dina föräldrar.
klart att Hasse ser nöjd. otroligt att han inte åldras så mycket Kul att träffa släktingarna . Kram Gittan Hälsa o kram
Så fint gjort! Vilken härlig familjebild. Och pajen ser grym ut:)
Mums för paj och så trevligt att göra morfar på gott humör :)
Skicka en kommentar