På tisdagar äter vi fisk. Eller försöker i alla fall. Köpte en ordentlig bit lax i går som jag rev citronskal och pressade citronsaft över. Körde hela biten på 200 grader i 25 minuter. Perfekt!
|
Laxen innan den åkte in i ugnen |
Till laxbiten kokte jag bulgur i grönsaksbuljong som jag blandade med lite grönsaker. Fräste strimlad rotselleri, slantad morot, rödlök i "båtar" och zucchini. Serverade med kvartade rädisor. Lite sås till det: mild yoghurt med vitlök och spiskummin. Gott gott!
|
Härlig bulgursallad |
I dag fick vi
lunchbesök av moster/syster. Bjöd på rester av gårdagens laxmiddag. Fyllde på bulgurn med lite mer grönsaker, fetaost och oliver. Oliver fick även han lite lax som jag blandade med sötpotatis- och palsternackspuré som han smaskade i sig glatt.
Till kaffet bjöd jag på
lakritsmaräng. Syrran tog två:).
1 kommentar:
Vi åt också lax i ugn med grönsaksbulgur. Vilken fin lax du fått tag på. Kul att Oliver också äter och tycker det är gott.
Skicka en kommentar