Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 26 april 2012

Ett väldigt gott tillbehör

Är helt slut efter en dag med Hanna och Edvin. Vi började med en sväng till badhuset. Edvin går på babysim och vi följde med på "öppet bad" för att kolla hur det går till. Vi ska börja om några veckor så Edvin skulle lära Oliver några trix.  Oliver skrek så fort vi kom in i omklädningsrummet och fortsatte tills han kom ner i vattnet. Pjuh!! Men tyckte nog det var roligt att sprattla runt i vattnet.

Efteråt bjöds det på lunch hos Hanna (återkommer med de smarrigheterna). Hon hade även gjort mat till barnen. Pasta och köttfärsröra med ingefära och vitlök som de glatt mumsade i sig. Mixad banan, hallon och blåbär till dessert. Man blir hungrig av att bada! Både barn och vuxna.

I dag tänkte jag tipsa er om ett makalöst gott tillbehör som Remsan bjöd på i veckan på sin blogg. Äpple- och fetaostpesto kallar hon det. Så enkelt och så gott så jag kunde inte låta bli att testa. Nästan så jag fick komma på något att äta som passade till tillbehöret. Lite omvänt kan man säga.

Äpple- och fetaostpesto
1 äpple
1 bit fetaost, 150g
2-3 msk grön pesto

Skala och skär äpplet i bitar. Skär fetaosten i tärningar. Blanda äpple och fetaost med peston. Servera!


Till detta fantastiska tillbehör gjorde jag en Tortellinigratäng. Tortellini (förkokt halva tiden), en god tomatsås, tärnad stekt bacon och mozzarella. Allt i en form som gratineras på 225 grader i ca 15 minuter.


I morgon är det fredag. Igen. Det bästa är att det är långhelg. Jag är ju alltid "ledig" men Johan har tagit ledigt på måndag och är långledig och hemma med oss i fyra dagar!! Underbart! Inga större planer. Känns som det mesta beror på vädret. Vi hoppas på sol och värme tycker jag!

6 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Jag hoppas jag med, på sol och värme.
Det låter härligt med långhelg!

Amy's piece of cake sa...

Det lät gott hos henne och det låter fortfarande gott, ska definitivt testas framöver!

Anonym sa...

vad är det för pesto

Katinkas Kitchen sa...

Mm ser gott ut!
Jag undrar om du fortfarande är med i utmaningen att matblogga varje dag i hundra dagar? Jag hoppade på en kall januaridag och är nu på dag 98 och vill göra en uppdaterad lista på min blogg över de som fortfarande kämpar på. Hör av dig!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Remsan sa...

:-)

Babysim är så mysigt. Båda mina har varit (är fortfarande...) vattentokiga, så babysim var så kul. Men jisses vad de sov efteråt.

Matarkivet sa...

Förstår att du planerade middagen baklänges med det tillbehöret! Slurp!