Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 1 april 2012

"Man tager vad man haver" -bröd

Snabbt och lätt slänger man i hop ett bikarbonat-bröd. Ett "man tager vad man haver"-bröd som Charlotta kallar det. Du slipper knåda och långa jästider. Bara att röra ihop, lägga i en sockerkaksform och grädda. Utgick från Charlottas recept men tog lite andra mjölsorter. Smarrigt blev det!


Lingongrova 1 bröd

2 dl rågflingor
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl rågsikt
1 dl ljust rågmjöl
1 dl krossade linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt
2 dl frysta lingon
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda torra ingredienser i en bunke. Blanda i yoghurt, lingon, lingonsylt och honung. Strö ev över sesamfrön och flingsalt.
  • Häll allt i en smord bakform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Jag brukar även ha en termometer i och ta ut det när den står på 98 grader.
  • Stjälp upp brödet på bakgaller och låt det svalna.

Äter gärna en tjock skiva naturell till mellanmål eller som ovan med rökt skinka, tomat och krasse.

9 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Sådana bröd är så bra när det finns lite kvar i flera olika mjölpåsar.
Ser jättegott ut!

Slickepotten sa...

Så gott!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Man tager vad man haver bröd brukar oftast bli dom bästa och godaste:)

Anonym sa...

ja men du måste ha ett välfyllt skåp, med olika saker i Grattis grattis till er fina son, kallt o blåsigt i Åhus,så det är nog inte många som köar till Ottos glass i dag Kram Gittan

esters hörna sa...

Verkligen smidigt! :) och ser otroligt gott ut!

Amy's piece of cake sa...

Så gott och ibland är det smidigt med sådana här bikarbonatbröd!

Mårtenssons kök sa...

Den mackar ser verkligen inte helt fel ut, så gott!

Remsan sa...

Sådana här bröd är de bästa egentligen. Enkla att svänga ihop, nyttiga och håller sig saftiga.

Matarkivet sa...

Måste testa detta, så bra att slippa knåda. :)