Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 4 augusti 2012

En hög med grillspett och en enkel sommartårta

Tillbaka i "lilla lägenheten" som känns som ett slott efter en vecka i husvagnen. Tja, nästan i alla fall. Tvätten är sorterad, kylskåpet är fyllt och det kändes härligt att laga mat i ett lite större kök i kväll. Däremot saknar jag möjligheten att kunna vara ute så mycket som man är i husvagnen. Möjligheten att ha Oliver lekande på trädäcket utanför samtidigt som man springer runt och fixar känns lyxigt.

I går kom Johans föräldrar upp efter att ha jobbat första veckan efter semestern. Vi hade tillsammans med Johans bror och hans familj ordnat mat för att fira Johans mamma som fyllde år i veckan. Vi körde på sommarens paradrätt på grillen - grillspett. Denna gången blev det fläskytterfilé marinerad/rubbad i Jamie Olivers "Fiery Jerk Seasoning". Redan på förmiddagen skar jag ner köttet i tärningar och blandade med kryddblandningen tillsammans med lite olivolja. Vi testade även Jamies "Spicy cowboy seasoning" i veckan på flankstek men tyckte det var lite dåligt med smak på den. Jerkkryddningen var mycket bättre. På spetten hade vi även paprika i olika färger och nektariner.

En hög med spett

Jamie Olivers kryddblandning

Oliver och Farmor
Självklart ska man ha tårta när man fyller år så det fixade vi. Möjligheterna är begränsade i campinglivet men vi fixade det fint ändå.


Enkel sommartårta
ett paket färdiga tårtbottnar (tre lager)
ett paket chokladpudding (pulver som blandas med 5 dl mjölk/grädde)
3 dl vispgrädde
frysta eller färska hallon och blåbär
mörk choklad
  • Blanda i hop chokladpuddingen och låt stelna i kylen (ca 20 minuter)
  • Lägg hälften av chokladpuddingen på den ena bottnen och resten på den andra. Förvara den halvfärdiga tårtan i kylen till strax innan servering.
  • Vispa grädden löst. Bred över tårtan och ner på kanterna. Dekorera med hallon och blåbär. Riv choklad över med rivjärn eller potatisskalare. Sjung och servera!

Enkel sommartårta

Smarrigt med chokladpudding mellan

Det var en härlig kväll och vi satt ute tills klockan tolv nästan. Invirade i filtar och varma tröjor men ändå skönt att kunna sitta ute.

I dag var det Fiskens dag i hamnen på Resö. Vi tog en promenad dit och tittade vad de hade att erbjuda. En hel del folk var det där. Vi strosade runt och tittade lite och åt en skaldjurstallrik med räkor, havskräftor, aioli och bröd. Väldigt gott!


Skaldjurstallrik

8 kommentarer:

Anonym sa...

o vad jag blir gottesugen när jag ser tårtan o vilken ung farmor

Lotta i Två små kök sa...

Det är bra med kontraster så att man uppskattar det man har, tänker på köket :-)

Börjar bli dags för grillspett inser jag när jag ser dina fina! Och en sommartårta kan aldrig bli för enkel, gott!

Hoppas du har en fin söndag!

kajomida sa...

Vilken smidig tårta och chokladpudding gillar väl de flesta! Kan även tänka mig en mosad banan i, malda hasselnötter, kanske några krossade maränger, eller varför inte byta ut det ena lagret mot vaniljpudding... Recept som får igång min fantasi gillar jag!

Malin`s Diner sa...

Har faktiskt inte gjort grillspett på hela sommaren, illa Malin... Jo, till barnen med köttbullar och prinskorv. Räknas det? ;o)

Kram Malin

Remsan sa...

Tycker det var en mycket fin tårta ni fick ihop där på campingen. Låter dessutom väldigt god!
Fiskens dag, var det bara där eller har jag missat något?! Klart fisken och havets frukter ska firas :-)

Kim sa...

Ibland behöver man komma bort för att se på "hemma" med lite andra ögon. Ingen dålig födelsedagsmiddag ni fixade i campingköket dock! Farmor ser nöjd och glad ut!

Amy's piece of cake sa...

Ja vilken härlig tårta mumma!

Mårtenssons kök sa...

Alltså den där tallriken med skaldjuren, attans vad sugen man blir! Och tårtan var väl riktigt fin med tanke på kök osv!