Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 24 augusti 2011

Wild Thing

Efter några dagars vardagsmat festade vi till det Hjortfärsbiffar i kantarellsås i kväll. Faktiskt Lill-lördag idag! Och herregud, så gott det blev! *klapp klapp på axeln*

Blanda Hjortfärs med dijonsenap, ägg, ströbröd, salt, peppar, timjan, vitlök och kalvfond. Forma till stora biffar och stek dem i smör så de får färg. Lägg åt sidan.

Skölj ur stekpannan och fräs kantareller i smör. Häll på mellangrädde, messmör, kalvfond, kinesisk soya, salt och peppar. Lägg biffarna i såsen. Koka upp och vänd biffarna runt i såsen. Vilken sås!! Extra piff med messmör kan jag lova!

Servera med potatismos, haricots verts och lingonsylt.


13 kommentarer:

Therese sa...

Låter jättegott, kantareller är beroendeframkallande!

Slickepotten sa...

Oj vad tandvattnet rinner på mig nu, jag kommer att drömma om den här rätten i natt tror jag. Det låter verligen tokgott!

karin - trattoria sa...

det ser verkligen undarbart gott ut :)

MÅ Gott sa...

Det ser jättegott ut!

Hjort har jag aldrig ätit, men det kanske är som älg eller rådjur?

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad gott det ser ut. Potatismos var jättelänge sedan jag gjorde, det är ju så gott, framför allt till biffar och liknande.

Matarkivet sa...

Så gott! Har aldrig testat messmör i sås (eller överhuvudtaget) men det får jag nog göra nu... :)

Remsan sa...

Fy fabian va gott! Jag som börjar bli riktigt sugen på svensk mat...

Kim sa...

Vilt och kantareller - ay ay ay vad gott! Något som är bra med hösten är också att man kan börja göra potatismos igen.

tina sa...

Men vad jag blir avis, och hungrig. Lyllos dig!

Charlotta sa...

Verkligen klapp på axeln till dig! Efter en lång och slitig vecka på jobbet orkade vi (knappt) slänga ihop en pastasallad till middag...

Emelie sa...

gott! Vill smaka.

Charlotte sa...

mmmm, husmanskost! Det ser riktigt gott ut!

Helena Ljunggren sa...

Hjortfärs har jag aldrig ätit men det låter gott. Hela bilden är makalöst läskande :)