Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 18 augusti 2011

Rabarberkräm

I dag var det dags för kräm igen. Passar på när inte Johan är hemma. Inte så förtjust i det. I dag blev det Rabarber och Nektarin. Rabarberna kommer från mamma och nektarinen från fruktskålen:). Nektarinen åkte med mest för att det inte skulle bli så surt. Blev en god smak. Rabarberkräm är verkligen barndom för mig.

Lägg frysta rabarber i bitar och nektarin i bitar i en kastrull. Häll på ett par deciliter vatten. Koka upp och mosa då och då med potatisstöten. Koka ca 20 minuter. Smaka av med flytande honung. Red med potatismjöl utspätt i vatten. Låt koka upp snabbt igen.

Låt svalna. Servera med havregryn och mjölk. Såå gott!! Så blir man sådär härligt sträv på tänderna.

I morgon är det fredag och helg i sikte. Riktigt skönt. Inga stora planer. Njuter av livet till fullo just nu. Bara lullar runt utan stress och gör vad jag känner för. Två veckor kvar att jobba...
***

2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Absolut barndom med kräm! Så kul att servera den med havregryn.

Sen har vi lite svårt för att läsa det där sista, det blir liksom lite suddigt och konstigt:)

Ha en härlig helg!

Katarina sa...

Ja, barndom! Mamma lagade ofta när vi var barn rabarberkräm med jordgubbar i, så gott!