Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 19 februari 2011

Sju hos C&C

I går drog vi igång en matbloggsvariant av "Halv åtta". Det blev klockan sju hos Calle och Matrepubliken-Charlotta. Förväntningarna var höga!:) Fyra matbloggare med respektive. Tyvärr hade två respektive blivit sjuka.

Vi välkomnades med skumpa och tilltugg. Mikael och Pernilla mumsar och laddar inför kommande tipspromenad där temat för kvällen presenterades: En svensk klassiker. Nä, vi slapp både springa och simma, däremot svara på frågor om knäckebröd och Tore Wretman. Båda lagen hade alla rätt och svarade lika fel på utslagsfråga, så jämn match!

Värdparet fixade och donade i köket inför kvällens middag. Förrätten bestod av Västerbottencheesecake med sikrom som var underbart god! Till den serverades svensk öl från Oppigårds Bryggeri och Snaps.

Calle och Johan (de enda två icke-matbloggare) satt och smålog när vi fotade hejvilt och pratade om matbloggar. Till varmrätt fick vi Biff Rydberg med dijoncréme. Så fantastiskt gott!! Rött vin i glasen trots att damen på Systembolaget tyckte att man minsann dricker öl till Rydberg.

Mätta och glada men självklart fick vi plats med dessert: Skånsk Äppelkaka med hemmagjord vaniljglass. Trots att jag är skåning har jag faktiskt aldrig ätit denna varianten av skånsk äppelkaka med kavring. Och vilken "crunch"!!! Gott gott gott!! Tror att man för eller senare kan hitta alla recept på Matrepubliken.

Mikael hade gjort fina poängblock och Calle och Charlotta blev lite nervösa när vi smög in i sovrummet och visade upp våra poäng för kameran. Poängen avslöjas först när alla haft sina middagar.
Tack kära vänner för en fantastiskt god och trevlig kväll!
Vi ses snart igen!

***

8 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som att ni hade en fantastisk kväll!

charlotta sa...

sweet mother, jag ser helt galen ut på bilden! så galen är jag inte i verkligheten. TACK för en superkväll igår, det var grymt!

Remsan sa...

Vilken trevlig kväll ni verkar ha haft! Och en massa god mat! Börjar misstänka att jag bor i fel stad helt enkelt ;-)

Michael sa...

kvällen var riktigt lyckad. kul att träffa johan. har varit lite seg idag. vi kom iväg med p till vårdcentralen, så nu finns det lite hostmedusin i huset.

Pernilla sa...

vilka jättefina bilder du fick! :) ja, tack för senast, det var hur trevligt som helst! nu får vi se till att bestämma tid och plats för nästa, jag börjar bli hungrig igen ;)

tina sa...

Vilken härlig kväll! :-D

vanilla sky sa...

Kul idè! Ser ut som att ni haft en riktigt bra kväll :)

MÅ Gott sa...

Vilken trevlig kväll med massor av god mat! Jag håller absolut med om att rödvin funkar utmärkt till Biff Rydberg.